Parlamentul chinez a adoptat joi aproape în unanimitate o lege controversată cu privire la securitatea națională a Hong Kong-ului, ca măsură la protestele de anul trecut din fosta colonie britanică și în ciuda actualelor proteste care agitat străzile regiunii, relatează AFP.

Mișcarea ar aduce teritoriul semiautonom și mai mult sub controlul Beijing-ului.

Fără suprize, cei aproape 3.000 de deputați ai Adunării Naționale Populare au adoptat măsura, care deja a provocat noi proteste în regiunea semiautonomă și a inițiat un proces de sancționare din partea Statelor Unite.

Statele Unite au solicitat miercuri o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema controversatei legi de securitate dorite de Beijing pentru Hong Kong, dar China s-a opus desfăşurării acesteia, potrivit unor surse diplomatice, scrie Hotnews.ro.

„Statele Unite sunt profund preocupate de acţiunile parlamentului chinez care sabotează fundamental gradul înalt de autonomie şi libertăţile decurgând din Declaraţia chino-britanică din 1984 înregistrată de ONU ca un tratat”, a subliniat într-un comunicat misiunea americană la Naţiunile Unite.

208 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =