Caută
Close this search box.

Patron de pompe funebre, numit manager la Spitalul Judeţean P. Neamţ. Totuși, mama lui e medic

Ministrul Sănătății, Nelu Tătar, a semnat numirea lui Marius Ghineț (în fotografie) în funcția de manager al spitalului începând cu data de 15 mai 2020. Numirea vine după ce Gabriela Bercea și-a dat demisia din funcția de manager în luna februarie a acestui an și a mai rămas în funcție până la mijlocul lunii mai pentru a asigura interimatul. Marius Ghineț este cel care va coordona Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, iar numirea lui a stârnit multă vâlvă. Ghineț este  membru PNL și este patronul unei firme de pompe funebre ” Big Funerare”. De asemenea, este și director de logistică al SC Publiserv SA, societate a Consiliului Local Piatra-Neamț care se ocupă de asfaltari și lucrări de întreținere în oraș, potrivit ziarului local, Știri Neamț.
Citeşte întreaga ştire: Noul manager al Spitalului Județean din Piatra Neamț, patronul unei firme de pompe funebre. Președintele Consiliului Local: S-au terminat chelnerii și manichiuristele din PNL?

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, afirmă și el că reprezentanţii PNL Neamţ au numit la conducerea Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ un patron al unei firme de pompe funebre. „Dintotdeauna am avut bănuiala că liberalii nemțeni vor să îngroape sistemul de sănătate dar nu mă așteptam să găsească chiar pe cineva cu expertiză în domeniu. Mă întreb retoric, fireşte, dacă s-au terminat chelnerii, secretarele de partid, croitoresele şi manichiuristele din PNL”, spune el, citat de News.ro. ”Oare niciun liberal din PNL Neamț cu expertiză în domeniul sănătăţii nu s-a calificat să fie numit director la Spitalul Judeţean şi l-ați găsit pe băiatul de la PMP, care administrează cimitire şi pompe funebre?”, se mai întreabă Ionel Arsene, sâmbătă, într-o postare de sâmbătă pe Facebook.

El adaugă că „nemțenii mor și se imbolnăvesc pe capete”, iar cei de la PNL pun să se ocupe de viața oamenilor „un domn specializat în înmormântări”.

„Cum vă uitaţi în ochii medicilor din Spitalul Judeţean, oameni cu o înaltă expertiză profesională, când aţi pus să-i conducă un om fără nicio calificare în domeniul sănătăţii?! Poate se mai fac greșeli cu oameni nepricepuţi şi mediocri numiţi pe funcții (a se vedea cazul actualului prefect) dar acum când suntem în această situaţie dramatică, astfel de erori sunt nepermise, şocante şi de-a dreptul iresponsabile”, spune Arsene.

El cere iertare nemţenilor şi cadrelor medicale şi promite că imediat ce Spitalul Judeţean va reveni la Consiliul Judeţean, va numi un manager cu pricepere în domeniul sănătăţii.

Asta deoarece, după cum se știe, toate spitalele din România sunt acum, prin decizii ale guvernului, în subordinea Ministerului Sănătății, unele dintre ele fiind, anterior – în situațiile ”normale” -, în subordinea Consiilor Județene sau a Primăriei Capitalei (în cazul municipiului București).

Într-o intervenție la un post tv, noul manager, Marius Ghineț, a spus că el a făcut un curs sau o școală de autopsieri (bună calificare, deși în pandemie nu s-a efectual NICIO AUTOPSIE a vreunui mort de Covid). Apoi, Ghineț a mai spus că mama sa este sau a fost medic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri