Caută
Close this search box.

Pelerinii sunt rugaţi să fie doar cu sufletul la Şumuleu, la slujba de Rusaliile Catolice

Pelerinii care obişnuiau să vină la marea procesiune de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc sunt rugaţi să fie prezenţi în acest an doar cu sufletul la slujba care va avea loc în data de 30 mai, întrucât evenimentul clasic nu se va mai desfăşura, din cauza pandemiei de COVID-19.

Într-un mesaj al Ordinului Franciscan se arată că, în acest an, pelerinajul va fi doar în suflet, slujba urmând să fie oficiată în biserica de la Şumuleu Ciuc, şi nu în aer liber, cum se obişnuia şi va fi transmisă online şi de televiziunea Duna TV din Ungaria.

Sursa citată precizează că decizia de a nu primi pelerini în acest an a fost una dificilă, dar este pentru binele acestora şi pentru a le proteja sănătatea.

În conformitate cu această hotărâre, credincioşii sunt rugaţi să nu vină în acest an la Şumuleu, ci să urmărească slujba de Rusalii şi alte programe liturgice, fie online, fie la televizor, informează Agerpres.

De asemenea, cei care vin la biserică să se roage în mod individual, sunt rugaţi să respecte cu stricteţe reglementările de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Fecioara Maria, statuia făcătoare de minuni de la Șumuleu-Ciuc
Sursa foto: Antena Satelor

Invitatul hramului va fi noul arhiepiscop de Alba Iulia, Gergely Kovács, care va predica la hramul de Rusalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri