Caută
Close this search box.

Peste 4.400 de tablete oferite de Biserica Ortodoxă elevilor şi cadrelor didactice din comunităţi dezavantajate

patriarhia română

Patriarhia Română susţine iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a oferi tablete sau alte dispozitive electronice elevilor şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, prin Proiectul „Alege Şcoala!” şi prin intermediul eparhiilor din ţară şi din diaspora română, care s-au alăturat acestui demers.

În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare„, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

Totodată, în contextul în care toate unităţile de învăţământ au fost închise din cauza pandemiei actuale, Patriarhia Română a oferit elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina şcolară Religie, parte a trunchiului comun în Planurile-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, prin emisiunea Ora de Religie, realizată de TRINITAS TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri