Caută
Close this search box.

Primul pacient tratat cu plasmă la Arad s-a vindecat de coronavirus

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a anunțat că primul pacient tratat la Arad cu plasmă recoltată de la un donator vindecat de COVID-19 s-a însănătoșit, acesta continuând medicația cu antibiotic și terapia respiratorie adjuvantă.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad transmis, marți, unitatea medicală a primit avizul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul cu plasmă recoltată de la donatori vindecaţi.

„Primul pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a vindecat de COVID-19. Pacientul, în vârstă de 61 de ani a fost confirmat cu infecție SARS CoV-2, a fost internat pe Secția de Boli Infecțioase Adulți și transferat pe Compartimentul ATI COVID-19 din Grădiște. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a primit avizul Ministerului Sănătăţii pentru includerea în programul de tratament cu plasmă recoltată de la donatori vindecaţi”, se arată în comunicat.

Medicul coordonator al Compartimentului ATI COVID-19, Mihaela Albu Gulyas, a afirmat că pacientului i s-a administrat plasmă recoltată de la un donator vindecat de COVID-19, iar după ce testele II și III, efectuate la interval de 24 de ore au ieșit negative, a fost transferat pe Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I.

Medicul șef Secție Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I, Cristian Nicolescu, a declarat la rândul său că, în momentul de față, pacientul necesită oxigeno-terapie intermitentă, continuă tratamentul antibiotic și terapia respiratorie adjuvantă, vestea bună fiind că se alimentează și mobilizează singur.

„Miercuri este programat pentru efectuarea unei tomografii pulmonare iar în funcție de rezultat, în zilele următoare va fi transferat pe Secția Clinică de Medicină Internă”, a precizat Nicolescu.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri