Caută
Close this search box.

Puiu Popoviciu rămâne DEFINITIV fără terenurile din Băneasa

puiu popoviciu

Înalta Curte a respins contestația omului de afaceri Puiu Popoviciu împotriva deciziei de confiscare a celor 224,6 de hectare din nordul Capitalei. Astfel, statul român va intra in posesia terenurilor din nordul Capitalei

Miliardarul este condamnat definitiv și este refugiat în Anglia, de unde urmează să fie extrădat.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, definitiv, pe 14 mai 2020 contestația omului de afaceri Puiu Popoviciu împotriva deciziei de confiscare a celor 224 de hectare de teren din Băneasa. Pe această suprafață sunt construite Ambasada SUA si mai multe centre comerciale, cum ar fi Ikea, dar si blocuri de locuit.

Potrivit minutei ÎCCJ, a fost respinsă, „ca inadmisibilă, contestaţia la executare formulată de Biroul Executări Penale al Secţiei I Penale a Curţii de Apel Bucureşti, prin judecătorul delegat, împotriva sentinţei penale nr.267/F din data de 28 decembrie 2018 (decizia de confiscare – n.r.), pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr.4445/2/2016 (dosarul Ferma Băneasa – n.r). Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel şi Diaconescu Ştefan şi de părţile responsabile civilmente S.C. Băneasa Rezidenţial SRL, S.C. Băneasa Business & Technology Park SA şi S.C. Băneasa Investments SA împotriva aceleiaşi sentinţe penale”. Potrivit deciziei ÎCCJ, contestatarii sunt obligați la „plata sumelor de câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”.

Puiu Popoviciu a fugit în Marea Britanie înainte de decizia definitivă de condamnare, iar procedura de extrădare durează de aproximativ doi ani. El se afla pe lista celor mai căutati romani.

În 3 august 2017, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, pentru fapte de corupţie în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224,6 de hectare. Puiu Popoviciu a părăsit România înainte ca instanţa supremă să pronunțe sentinţa în acest dosar, fiind localizat în Marea Britanie.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunța în februarie acest an că procedura de extrădare este în curs, procedura continuând în Marea Britanie și după BREXIT. Pe 15 iulie 2019, o instanţă din Marea Britanie a decis ca miliardarul să fie predat autorităților române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri