Caută
Close this search box.

Raed Arafat: Atacurile nu-și au locul. Acordul pentru funeraliile arhiepiscopului Pimen nu au prevăzut derogări de la normele de sănătate publică

Acordul favorabil exprimat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), respectiv Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), în vederea organizării funeraliilor părintelui arhiepiscop Pimen s-a realizat strict pe variantele exprimate de organizator şi nu au prevăzut derogări de la normele de sănătate publică, arată Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), luni, într-o postare pe Facebook, preluată de Raed Arafat.

Foarte multe discutii si „persoane indignate” de „derogarea” care as fi dat-o personal pentru funerariile parintelului Pimen. Din documentele de mai jos se poate observa ca adresa data de INSP si cea data de Centrul National de Comanda si Coordonare sunt aproape identice si nu se refera la derogari. In adresa INSP se spune clar cine ar putea da derogari, insa noi nu am dat derogari de la prevederile de distantare si cele de sanatate publica. Pe de alta parte si in adresa INSP si cea a CNCCI se mentioneaza acordul pentru oricare din variantele solicitate.

Orice adresa oficiala care deroga de la ceva incepe cu, sau include, sintagma „prin derogare de la …. „. Noi am aprobat o propunere care nu solicita derogari ci descria modul de desfasurare a activitatilor in aer liber precum si in interiorul bisericii Manastirii „Sf. Ioan cel Nou”. Solicitarea mentioneaza clar ca in interiorul bisericii numarul va fi limitat la cinci persoane prezente concomitent.

Daca in timpul desfasurarii activitatilor au fost incalcate regulile stabilite in privinta distantarii si a normelor de sanatate publica, atunci acest lucru se constata si se sanctioneaza de autoritatile care supravegheaza respectarea regulilor la fata locului.

Atacurile si denigrarile nu-si au locul in astfel de situatii, iar informarea publica trebuie sa se faca intr-un mod care nu lasa loc la interpretari. Sper ca documentele atasate sa clarifice aspectele ridicate de o parte din reprezentantii mass-media si de unele persoane pe retelele de socializare – scrie Raed Arafat pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri