Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, le cere lui Klaus Iohannis şi liderilor PNL să ia în considerare faptul că sunt incapabili şi să aducă înapoi PSD la guvernare.

„Aţi putea să admiteţi că sunteţi incapabili să guvernaţi şi să lăsaţi locul altora care au dovedit că pot?”, îi întreabă Cazanciuc pe liderii PNL.

„9 întrebări pentru PNL de avut în vedere la reuniunea de la Vila Lac

Ştim care este singura preocupare a PNL: să organizeze degrabă alegeri, până nu pierde prea mult din procente. Şi pierde vertiginos. PNL şi Preşedintele sau spera că, astfel, vor scăpa de filtrul partidelor parlamentare care deţin majoritatea în Parlament, lucru care îi împiedică să acapareze România.

Pandemia le-a încurcat, însă, socotelile în mod serios.

Până una-alta, ca cetăţean al României, aş vrea să adresez câteva întrebări domnului Orban şi colegilor lui penelisti:

1. În afară de a vă văita că nişte bocitoare, la nesfârşit, de moştenirea PSD, aveţi de gând să faceţi ceva pentru ţară?

2. În afară de a vă plimba prin ţări străine sub pretextul grijii faţă de românii care muncesc acolo, aveţi de gând să salvaţi locurile de muncă DIN ŢARĂ?

3. În afară de a lua decizii haotice şi tardive pentru învăţământul românesc, aveţi de gând să daţi o şansă generaţiilor aflate la vârsta şcolarizării pentru un viitor conform aspiraţiilor şi să le măriţi, potrivit legii, alocaţiile?

4. În afară de a vă afişa public, în plină pandemie, la inaugurări de muzee în imobile de patrimoniu salvate de guvernul PSD, aveţi de gând să acordaţi culturii româneşti un minim sprijin financiar?

5. În afară de actele normative prost concepute, care încalcă Legea Fundamentală a statului, aveţi de gând să emiteţi hotărâri necesare, argumentate economic şi social?

6. În afară de a face paradă cu măşti şi viziere de protecţie, aveţi de gând să explicaţi românilor cum s-au făcut achiziţiile pentru sistemul sanitar, pe perioada stării de urgenţă?

7. În afară de a vă bate cu pumnul în piept că sprijiniţi economia, aţi vrea să porniţi măcar un program guvernamental de susţinere a agenţilor economici îngenunchiaţi de pandemie?

8. În afară de a prezenta cifre care nu au nicio relevanţă pentru gestionarea pandemiei, aveţi de gând să lăsaţi bolnavii cronici să aibă acces la sistemul sanitar şi să plătiţi cadrelor medicale sporurile promise?

9. În afară de cele de mai sus, aţi putea să admiteţi că sunteţi incapabili să guvernaţi şi să lăsaţi locul altora care au dovedit că pot?”, a scris Cazanciuc, pe Facebook.

415 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here