Caută
Close this search box.

Românii care au adus ajutoare umanitare în Moldova au fost întâmpinaţi cu drapele naţionale VIDEO

Zeci de basarabeni, îmbrăcăţi în costume populare şi cu steaguri în mâini, au întâmpinat coloana oficială care a adus la Chişinău un important ajutor umanitar oferit de ţara noastră. Şi la Institutul de Medicină de Urgență din Chişinău a avut loc ceremonia oficială de predare a echipamentelor medicale donate de România.

De la Vama Leuşeni şi până la Chişinău, zeci de oameni au stat pe marginea şoselei să salute convoiul umanitar.

Și la Institutul de Medicină de Urgență din Chişinău ajutoarele au fost așteptate cu emoție. Donaţia din România în valoare de 3,5 milioane de euro conține echipamente şi tehnică medicală pentru cadrele sanitare, dar și pentru tratamentul pacienților cu COVID-19. Ministrul român de interne, Marcel Vela și cel al sănătății, Nelu Tataru, au fost să predea personal echipamentele.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mulțumit pentru acest ajutor umanitar.

„Este un gest cu adevărat frățesc din partea prietenilor noștri, din partea fraților noștri, din partea vecinilor noștri de peste Prut. Prietenul la nevoie se cunoaște. Este o vorbă care sună la fel pe ambele maluri ale Prutului, și în România, și în Republica Moldova”, a afirmat președintele moldovean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri