Caută
Close this search box.

Romaşcanu (PSD), despre situaţia din Parcul Herăstrău: ”Virusul n-a plecat nicăieri, au plecat doar guvernanţii de la treabă”

psd

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, consideră că situaţia în care numeroşi tineri s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Parcul Herăstrău este o consecinţă a faptului că, deşi „virusul n-a plecat nicăieri, au plecat doar guvernanţii de la treaba pe care trebuiau să o facă”.

Din păcate, asta este o consecinţă a ceea ce s-a întâmplat cu aceste trei zile, pe care, din păcate, oamenii le-au înţeles ca pe un deces al virusului. Nu, trei zile virusul n-a plecat nicăieri. Au plecat doar guvernanţii de la treaba pe care trebuiau să o facă şi, în consecinţă, îi îndemn şi pe această cale pe toţi (…) să stea acasă, să se protejeze pe ei şi pe familiile lor. Nu este o situaţie deloc simplă şi se pare că va mai dura şi vedem şi în alte ţări că ea este de durată. Şi singurul lucru pe care puteam să-l facem cu libertatea pe care ne-o dă starea de alertă este să muncim, să ne vizităm părinţii, să ieşim din casă, dar neuitând nici o clipă că distanţarea este singurul lucru care ne poate ţine sănătoşi„, a spus duminică Romaşcanu într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă PSD are în vedere o discuţie pe această temă cu autorităţile, Romaşcanu a spus că premierul Ludovic Orban este aşteptat luni în Parlament.

O să vină prim-ministrul mâine cu un calendar propriu. Şapte zile la dumnealui înseamnă cu totul altceva decât la orice om normal. Legea impune să vină la 7 zile să dea un raport despre ceea ce se întâmplă în lupta cu coronavirusul şi măsurile economice luate. Mâine va veni în Parlament, probabil că va fi întrebat. Mâine va intra în vigoare şi legea pe care am adoptat-o săptămâna asta, deci pot intra toate măsurile de protecţie legală în vigoare începând de mâine„, a mai spus Lucian Romaşcanu.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a precizat că a fost suspendată autorizaţia de funcţionare pentru terase în cazul celor două societăţi comerciale din Parcul Herăstrău, unde numeroşi tineri s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri