Caută
Close this search box.

Scandal în Vrancea! Mai multe femei au fost abuzate sexual într-un centru de izolare pentru srilankezi

Conflict la o fabrică de confecţii din comuna Garoafa, din Vrancea. Conducerea ar fi anunțat poliția că trei sri-lankeze ar fi fost agresate de conaționalii lor, în izolare.

Scandalurile nu sunt o noutate. În urmă cu câteva zile alte muncitoare au fost surprinse cu cuțitul în mână, într-o confruntare aprinsă cu colegii. Se pare că patroana firmei ar fi aflat de abuzuri direct de la angajate.

„Am fost sesizați prin 112 cu faptul ca pe raza comunei Garoafa, trei femei ar fi fost agresate sexual de catre mai multi barbate”, a declarat Cătălina Murariu, INJ Vrancea.

Trei ambulanțe le-au preluat pe femei și le-au dus la spital pentru investigații. „Trei femei s-au plâns că au fost agresate, dar nu s-a bătut nimeni, nu a fost nici o ceartă”, a declarat un angajat din Sri Lanka.

Cazul femeilor a fost preluat de procurorii din Focsani. „În prezent se fac cercetări pentru stabilirea existenței faptei și pentru identificarea autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora”, a declarat Ionuț Drâmba, prim Procuror de pe lângă Județul Focșani.

Angajaţii din Sri Lanka stau cu toții, 45 la număr, într-un centru modular. Locaţia cu pricina a intrat în atenția medicilor epidemiologi după ce mai mulți muncitori au fost testați Covid pozitiv. Cu toții stau într-un complex de locuințe modulare puse la dispoziție de angajator. Iar despre tensiunile dintre muncitori se știa de mai multă vreme.

Cele trei femei se aflau în izolare, după ce mai mulți colegi au fost testaţi pozitiv de coronavirus. Le-au spus polițiștilor că ar fi fost violate de doi conaționali pe care i-au și indicat.

Ancheta a demarat destul de greu pentru că investigatorii nu au găsit până acum un traducător autorizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri