Caută
Close this search box.

Serviciul secret german pune la îndoială existența unui raport realizat de Five Eyes

O știre a făcut înconjurul lumii: Cinci servicii de informații au lansat acuzații serioase în legătură cu modul în care China a gestionat dosarul pandemiei. Dar ar putea ca aceste rapoarte să nu existe, scrie Der Spiegel, via G4Media.

Potrivit unor relatări din presă, apar dubii serioase în ce privește existența unei avertizări lansate de un serviciu secret occidental în care China este criticată pentru modul în care a gestionat epidemia. Serviciul sercret german (BND) ar deține informații relevante pe această temă.

BND ar fi informat miercuri comisia pentru afaceri externe din Bundestag că serviciul german de informații a întrebat serviciile de informații care formează așa-numita alianță Five Eyes și că aceștia ar fi spus că nu au cunoștință de existența unui raport comun, a relatat joi NDR (televiziunea publică din nordul Germaniei), citând surse participante la discuții.

Reprezentanții BND le-ar mai fi transmis parlamentarilor germani că dosarul ar putea fi creat de unul dintre servicii, dar apoi lucrurile nu mai sunt deloc clare. Dar ar putea fi la fel de bine și un fake news. Potrivit NDR, BND nu a dorit să comenteze.

Dosarul despre care se discută ar fi fost realizat de Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Canada și Noua Zeelandă (alianța Five Eyes) și ar conține o sinteză a acuzațiilor și suspiciunilor lansate împotriva Chinei, după cum a relatat ziarul australian Saturday Telegraph săptămâna trecută.

Potrivit sursei citate, dosarul documentează modul în care autoritățile chineze au ascuns și au realizat cercetări riscante în laboratorul din Wuhan, locul în care noul coroanvirus a apărut prima dată în Decembrie.

Potrivit ziarului australian, documentul ar menționa și diferențele de opinii dintre serviciile secrete în ce privește suspiciunile că virusul ar putea proveni într-adevăr de la institutul de virusologie din Wuhan.

Der Spiegel menționează că președintele american Donald Trump a făcut speculații pe această temă. Totuși, mai notează publicația germană, oamenii de știință cred că Sars – CoV- 2 s-a transmis la oameni de la lilieci. China a interzis comerțul cu animale sălbatice începând din Martie.

Oamenii de știință au mai arătat că virusul nu a fost creat artificial, ci are origini naturale, după cum au confirmat săptămâna trecută serviciile de informații americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri