Caută
Close this search box.

Sibiu: Patru angajaţi ai unei fabrici din industria alimentară, confirmaţi cu coronavirus

coronavirus

Patru angajaţi ai unei fabrici din industria alimentară din judeţul Sibiu au fost confirmaţi cu coronavirus, iar în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit ca alţi 52 de angajaţi să fie izolaţi la domiciliu. DSP spune că fabrica respectă toate măsurile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, iar sursa infectării angajaţilor urmează să fie stabilită.

Prefectura Sibiu a informat, joi, că Direcţia de Sănătate Publică a transmis că, la o fabrică din domeniul industriei alimentare din judeţ au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 patru persoane, angajate în cadrul fabricii, astfel că a declanşat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toţi contacţii acestor persoane şi pentru a dispune toate măsurile de prevenire a existenţei unui focar de infecţie în fabrică.

„Întrucât ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare, în ceea ce priveşte numărul persoanelor pentru care s-a impus izolarea la domiciliu, astăzi 7 mai a.c., după o reevaluare, s-a stabilit necesitatea izolării la domiciliu pentru 52 de angajaţi. În ceea ce priveşte sursa infecţiei persoanelor angajate, întrucât în fabrică sunt implementate de la începutul pandemiei măsuri de prevenire şi limitare a răspândirii COVID-19, aceasta ar putea fi stabilită doar la finalizarea investigaţiilor”, arată reprezentanţii Prefecturii Sibiu.

În urma verificărilor făcute de DSP, s-a constatat că fabrica respectă toate măsurile impuse, nefiind necesară impunerea unora suplimentare.

„Ţinând cont de situaţiile generate de la debutul pandemiei şi până în prezent în cadrul mai multor fabrici din judeţul nostru, rugăm pe această cale atât reprezentanţii fabricilor cât şi pe angajaţii acestora să acorde o maximă atenţie dispoziţiilor date de autorităţi. De asemenea, adresez şi către ei aceleaşi recomandări pe care le facem pentru toţi cetăţenii judeţului: este foarte important să fim individual responsabili pentru acţiunile noastre şi să conştientizăm că acestea se pot răsfrânge asupra întregii comunităţi”, a afirmat prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri