Caută
Close this search box.

Sondaj. PNL, în cădere din ianuarie. Românii par a-și fi pierdut încrederea în Guvernul Orban, pe durata pandemiei

PNL,  partid care ar fi trebuit să salveze țara de criză, se află în cădere liberă. Românii par a-și fi pierdut încrederea în Guvernul Orban în aceste două ultime luni.

PNL e în cădere liberă în sondaje, în timp ce PSD și-a consolidat poziția. USR-PLUS stagnează, în timp ce Klaus Iohannis rămâne un personaj în care românii au încredere, comparativ cu alți politiceni, conform Fanatik.ro.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a făcut publică cea mai recentă cercetare de tip OMNIBUS, un sondaj realizat în ultima parte a stării de urgență în perioada 4-14 mai.

PNL a pierdut 6 procente din ianuarie, Partidul Național Liberal ajungând la 32%. PSD a urcat 2 procente din ianuarie, având în acest moment 29%.

PNL pare să piardă teren în lupta cu noul coronavirus

PMP, la fel ca la alegerile europarlamentare, are emoții pentru a face pragul, în timp ce Pro România câștigă teren. De asemenea, ALDE este în revenire, conform stiripesurse.

Pro România a câștigat procente în lupta cu plutonul fruntaș

Dacă alegerile ar avea în perioada imediat următoare, românii ar vota astfel:

  • PNL – 32%
  • PSD – 29
  • Alianța USR-PLUS – 13%
  • Pro România – 6%
  • ALDE – 5%
  • PMP – 5%
  • UDMR – 5%
  • Alții – 5%
Iohannis rămâne în topul preferințelor românilor
Iohannis rămâne în topul preferințelor românilor

Sondajul a fost realizat în perioada 4-14 mai pe un eșantion de 986 de respondenți prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interview), cu o marjă de eroare de 3,1% și un nivel de încredere de 95%.

Bătălia politică decisivă s-ar putea da în această toamnă, dacă contextul epidemiologic o va permite. Premierul Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că Guvernul său e decis să organizeze alegeri în septembrie.

Înainte de a veni epidemia de coronavirus, PNL era pe val și era convins că va conduce țara mulți ani. Din păcate pentru Ludovic Orban, pandemia a lovit puternic și măsurile luate de guvernanți nu au fost apreciate de toată lumea.  PSD și Pro România au tot interesul să amâne alegerile pentru anul viitor, când sunt șanse mari ca PNL să piardă și mai multe procente pe fondul crizei financiare care va lovi țara noastră, spun ziariștii de la Fanatik.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri