Caută
Close this search box.

Stângu-n dreptul. Iranul şi-a lovit singur o navă, cu o rachetă

Armata iraniană a anunţat că 19 persoane au fost ucise şi 15 rănite când o navă de război iraniană a fost lovită accidental de o rachetă în timpul unui exerciţiu naval duminică în Golful Oman informează AFP şi Reuters.

„Duminică după-amiază, în timpul unui exerciţiu efectuat de nave ale marinei în largul (oraşelor) Jask şi Chabahar (sud-est), nava de sprijin Konarak a avut un accident”, conform textului publicat pe site-ul armatei, indicând un bilanţ de 19 morţi şi 15 răniţi.

Conform agenţiilor de ştiri iraniene Fars şi Tasnim, incidentul a implicat nava de sprijin Konarak lansatoare de rachete, de fabricaţie internă, şi fregata Jamaran din clasa Moudge. Aceasta din urmă a tras accidental cu o rachetă în Konarak.

„Incidentul a avut loc în perimetrul portului sudic iranian Jask în Golful Oman, duminică, în timpul unui exerciţiu al Forţelor Navale iraniene. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte câteva rănite”, a informat postul de televiziune.

Agenţia de ştiri semi-oficială Fars a relatat că incidentul a implicat nava de sprijin Konarak, o navă de război lansatoare de rachete, de fabricaţie internă, care s-a alăturat flotei navale în 2018.

Agenţia de ştiri semi-oficială Tasnim a scris că o altă navă a lansat accidental o rachetă în Konarak în timpul unui exerciţiu de tragere real. „Fregata Jamaran din clasa Moudge a tras accidental cu o rachetă în Konarak”, a susţinut Tasnim.

„Circumstanţele incidentului sunt în prezent în cursul unor examinări tehnice”, a transmis şi agenţia de presă a studenţilor din Iran, ISNA.

Golful Oman este o cale navigabilă deosebit de sensibilă care face legătura cu Strâmtoarea Ormuz, tranzitată de aproximativ o cincime din transporturile petroliere ale lumii şi care la rândul ei asigură accesul în Golf. Forţele armate din Iran organizează cu regularitate exerciţii în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri