Caută
Close this search box.

Stare de alertă în România, după 15 mai: Orban cere procedură de urgență în Parlament

Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că va cere Parlamentului să dezbată proiectul de lege care stipulează măsurile de relaxare de după 15 mai în procedură de urgență.

CCR a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta cu eficiență și de a avea la dispoziție toate instrumentele pentru a-i feri pe români de riscul îmbolnăvirii”, a spus Orban, cu referire la decizia Curții Constituționale de săptămâna trecută prin care amenzile majorate au fost declarate neconstituționale.

Pe data de 15 mai se va încheia starea de urgență care a fost instituitp de președinte. Noi trebuie să avem garanția ca vom avea la dispoiziție instrumentele necesare pentru a continua activitatea pe care am desfășurat-o în ultimele trei luni”, a spus Orban.

El a precizat că a fost aleasă varianta proiectului de lege pentru a se asigura că Guvernul va avea la dispoziție instrumentele necesare.

Decizia CCR limitează foarte mult marja de mișcare. Pentru a avea deplină legitimitate pentru a putea menține restricții absolut necesare am decis să elaborăm și să înaintăm acest proiect de lege”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri