Caută
Close this search box.

”Suntem cei mai proști și umili din Europa”. Guvernul, huiduit în Piața Victoriei. Se cere demisia

Profitând de cele trei zile în care amenzile se dau mai greu – teoretic, cel puțin -, câteva sute de persoane s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au ieșit, vineri după amiază, la un protest în Piața Victoriei, în zona din fața Guvernului.

După atâta stat în casă, românii au ieșit în stradă strigându-și nemulțumirile la adresa Guvernului Orban, în urma constrângerilor la care au fost supuși în ultima perioadă.

Fără mari măsuri de protecție, fără celebra distanțare socială, oamenii își străgă nemulțumirile, părând a fi mult mai iritați de deciziile din ultima lună decât de coronavirusul în sine.

Scandări, huiduieli, steaguri tricolore, practic tot arsenalul de miting a fost folosit în fața clădirii Guvernului. Se pare că, iată, cetățenii nu privesc cu ochi prea buni constrângerile, unele dintre ele posibil nejustificate, precum și bâlbele nesfârșite ale guvernanților.

În Piață s-a cerut demisia Guvernului Orban pentru proasta gestionare a situației de urgență generată de epidemia/pandemia de coronavirus. ”Suntem cei mai proști și umili din Europa” scria pe o pancartă purtată de un tânăr.

În zonă și-au facut apariția și forțele de ordine, dar deocamdată manifestația este pașnică. Și sperăm că va rămâne așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri