Caută
Close this search box.

Surse. Olguţa Vasilescu, Liviu Pleşoianu, Florin Iordache şi Codrin Ştefănescu vor să formeze un nou partid

olguţa vasilescu

Apelul lui Codrin Ştefănescu, adresat „sutelor de mii de membri ai PSD”, de a răsturna actuala conducere a partidului, a stârnit numeroase cometarii aprobatoare din partea pesedistilor.

Răsculaţii iau în considerarea formarea unui nou partid, în cazul în care nu vor reuşi să-i alunge pe securiştii lui Marcel Ciolacu, aşa cum îi numesc pe aceştia.

„În ultima vreme suntem criticaţi tocmai de cei care au crezut în noi şi ne-au votat! Şi au dreptate, asta-i clar! Limpede că lumina zilei. Se vede din spaţiu ca PSD a devenit o penibilă anexă a PNL şi a lui Iohannis. Că suntem timizi şi speriaţi să nu ne supărăm şefii din umbră! Că ne delimitam, la ordin, de toate mesaje din trecut!

Că numele Dragnea, Codrin, Olguţa, Şerban, Pleşoianu, Nicolicea, Iordache etc., sunt interzise de nouă conducere a PSD. Că partidul este predat la cheie unor securici care urăsc de moarte acest partid. Puciştii de ieri, şcoliţi în tot felul de academii secrete, noii conducători de azi! Sunt demişi, pe bandă rulantă, toţi membrii curajoşi interzişi de sistem. Sunt alungate toate vocile puternice care au dat acestui partid vigoarea de altădată.

Gata! Ajunge! Parlamentarii, primarii, liderii judeţeni, sutele de mii de membri ai PSD trebuie să-şi recupereze urgent partidul! Altfel, milioane de romani care au votat PSD, ne vor face de ocară! Şi nu vom mai ieşi printre oameni de ruşine! Că am fost laşi şi i-am trădat! Eu, unul, m-am săturat să fiu singurul care spune lucrurilor pe nume!”, a scris Codrin Ştefănescu, pe Facebook..

Sute de pesedisti s-au declarat de acord cu Codrin Ştefănescu. „D-le Codrin Ştefănescu, aveţi puterea să-l îndepărtaţi pe securistul Ciolacu de la cârma partidului, altfel, veţi pierde mulţi votanţi care au crezut (şi mai cred încă) în PSD…în ceea ce mă priveşte, din ’90 am votat doar PSD…cu securistul Ciolacu la cârmă, nu-l voi mai vota, mă voi orienta către un partid naţionalist…”, a scris o pesedista.

„Codrine, vine o criză cum nu a mai fost, iar dacă în 2021-2022 nu vom avea o conducere patriotică, care să ţină cu Tara şi Poporul nu cu interese străine, vom fi parte a unui război nimicitor în care nu vrem să intrăm. Se vede asta atât de către astrologi cât şi de noi ăştia cărora li se arata liniile temporale ale viitorului în meditaţie. Nu vrem viitorul ăsta pentru România şi pentru copiii şi nepoţii noştri. Şi pentru asta merită luptat. Ciolacu, Klaun şi ceilalţi securici sunt nişte marionete ieftine care trebuie aruncate acolo unde le e locul, în ladă de gunoi a istoriei. Lupta trebuie să se dea pentru România şi Poporul Român!”, a transmis un pesedist.

Mulţi dintre ei militează pentru formarea unei nou partid, în fruntea căruia să se afle Lia Olguţa Vasilescu.

Codrin Ştefănescu nu exclude formarea unui nou partid. „Sper să fie ultima soluţie”, a spus fostul secretar general al PSD.

Gabriela Firea a anunţat că a primit telefoane de la anumiţi lideri ai PSD, care i-au propus să preia conducerea partidului. Ea susţine că a refuzat ofertele.

„Eu susţin această echipă de conducere, îl susţin pe Marcel Ciolacu pentru preşedinţia partidului şi pe Paul Stănescu în calitate de secretar general. Consider că sunt doi oameni care au dovedit că sunt ataşaţi valorilor naţionale, că sunt ataşaţi valorilor social-democrate, oneşti şi consider că nu e momentul acum să se reaprindă o scânteie a unui conflict în partidul nostru pentru că doar am dat apa la moară adversarilor politici.

Să nu intrăm iar într-o zonă în care contează în ce bisericuţă eşti, restaurantul la care mergi să mănânci, cum îţi ascuţi sabia, cu cine mai vorbeşti să te susţină. Şi dacă se vir face bisericutem eu nu voi intra în niciuna.

Am auzit şi eu tot felul de lucruri şi ştiu că sunt anumite persoane care şi-ar dori ca în PSD să nu fie linişte. (…) Am mai primit nişte telefoane, nu vă dau nume ca să nu contribui la o stare tensionată în partid. Am declinat orice propunere, orice ofertă, sunt o persoană verticală. Mi-am declarat susţinerea pentrru această formă de conducere, poate data viitoare, peste 5 ani, peste 10 ani”, a declarat Firea.

Antena 3 susţine, citând surse din PSD, că baronii i-au cerut lui Ciolacu să se retragă din fruntea PSD. Întâlnirea a avut loc la o pensiune din apropierea municipiului Bârlad. Reuniunea a fost convocată de Dumitru Buzatu, care în ultimele zile a ieşit în evidenţă prin refuzul de a purta masca de protecţie.

Baronii ar fi foarte nemulţumiţi de prestaţia lui Ciolacu, solicitându-i direct să facă un pas în spate. Buzatu a susţinut că membrii simpli nu se simt reprezentanţi de Marcel Ciolacu în calitate de preşedinte, iar la Congres ar fi bine să candideze un alt lider al partidului. Şi ceilalţi baroni roşii au fost de acord cu Buzatu: Ionel Arsene, Marian Oprisan şi Dragoş Benea, liderul PSD Bacău.

Ciolacu ar fi replicat că nu ţine cu dinţii de fotoliul de preşedinte al PSD, însă la acest moment nu există o alternativă, pentru că alţi lideri, cum ar fi Gabriela Firea, nu doresc să-i ia locul. Antena 3 afirmă că secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, i-a luat apărarea lui Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri