Caută
Close this search box.

Teorie şocantă a medicilor: Este posibil ca acum să trecem prin al doilea val de coronavirus

Medicii studiază fișele medicale a nu mai puțin de două mii de pacienți, care, în luna decembrie, au fost internați în spitalele din Franţa cu pneumonie.

Primul caz de COVID 19 din Franța s-a înregistrat la sfârșitul lui decembrie, dar a fost confirmat de-abia acum. Și în Statele Unite e posibil să se fi întâmplat la fel – mai multe cazuri de pneumonie de la începutul lui ianuarie au fost, probabil, provocate de noul virus.

Prof. DJILALI ANNANE, medic terapie intensivă: „Dacă se dovedeşte că virusul a circulat încă din decembrie, ar însemna că atunci a fost primul val, iar acum suntem la al doilea.”

Un francez, în vârstă de 43 de ani, a fost internat pe 27 decembrie cu o formă gravă de pneumonie. A ieșit negativ la toate tulpinile de gripă cunoscute, iar medicii nu au putut stabili despre ce virus este vorba. Fiind o boală misterioasă, i-au prelevat țesut pulmonar, pe care l-au înghețat.

Apoi, mult mai târziu, când boala făcea ravagii în Europa, virologii au făcut testul COVID. Care a ieșit pozitiv.

YVES COHEN, medic: „Am realizat teste după două metode. Am analizat fişa medicală, CT-ul pulmonar.

Am văzut aceleaşi leziuni ca la COVID, o inflamare biologică masivă, exact ca la pacienţii COVID.”

Bărbatul a scăpat cu viață. Cei doi copii ai săi s-au îmbolnăvit și ei, soția însă, nu. Francezul nu călătorise nicăieri. Soția lui lucrează la un restaurant asiatic.

Acum, medicii studiază fișele medicale a nu mai puțin de două mii de pacienți, care, în luna decembrie, au fost internați în spital cu pneumonie, potrivit TVR.

Și în Statele Unite sunt voci în rândul epidemiologilor care susțin că primele cazuri de COVID 19 pe teritoriul american ar fi fost la începutul lui ianuarie, nu spre sfârșitul lui februarie, așa cum se credea.

„La autopsia unui pacient din Santa Clara, care a murit pe 6 februarie, s-a descoperit că era infectat cu COVID-19. Între momentul infectării şi deces trec aproximativ trei sau patru săptămâni.

Deci, dacă din 6 februarie mergem înapoi trei-patru săptămâni, înseamnă că persoana s-a infectat la începutul lui ianuarie, aşadar înainte de data la care se crede că a fost primul deces.”, spune Prof. ROF JAY BHATTACHARYA de la Universitatea Stanford.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri