Șase companii au mers să discute cu cei 36 de muncitori din Sri Lanka, veniți din Botoșani și rămași fără locuri de muncă. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că singalezii au ales un angajator și se vor duce cu toții la Cluj.

„După ce au reflectat asupra celor șase oferte oferite azi de angajatori, cetățenii din Sri Lanka au optat pentru una dintre oferte, este vorba despre oferta unei firme din Cluj. Au intrat în contact, urmează să se proceseze documentele și sper ca mâine să se întâmple și deplasarea dânșilor către un loc de muncă prin implicarea angajatorului, ca să și înceapă activitatea”, a spus Violeta Alexandru.

Ea a spus că unele oferte au venit de la firme mai mici, care nu puteau să-i preia pe toți cei 36 de singalezi, dar firma din Cluj pe care au ales-o poate să facă acest lucru.

„E în zona de producție, ambalare, în zona alimentară, cafea. Nu vă pot divulga informații despre termenii contractuali. Am creat toate condițiile pentru a se pune toate întrebările de către ei, să nu apară nicio supriză. Vă asigur că au fost tratați cu respect”, a spus ministrul.

Ordinul privind obligativitatea purtarii mastii a fost publicat in Monitorul Oficial saptamana trecuta. Potrivit acestuia, masca trebuie purtata in orice spatiu public inchis, inclusiv Senatul Romaniei.

Cei care sustin discursuri pot sa nu poarte masca doar daca in public nu se afla mai mult de 16 persoane. In timpul discursului lui Corlatean, in sala erau cateva zeci de senatori si functionari parlamentari.

436 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here