Criza provocată de coronavirus este mai gravă decât atacul de la Pearl Harbor din 1941, a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

„Este mai rău decât la Pearl Harbor”, a declarat Trump de la Biroul Oval, referindu-se la ofensiva aeriană care a făcut peste 2.400 de victime americane.

”Este mai rău decât World Trade Center”, a adăugat liderul de la Casa Albă, referindu-se la atentatele din 11 septembrie 2001, care au făcut aproape 3.000 de morţi.

”Nu a existat niciodată un atac de această natură. Şi aceasta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată ”, a subliniat preşedintele Trump, reafirmându-şi dorinţa de ”a redeschide ţara”, potrivit Agerpres.

Preşedintele american a explicat, de asemenea, motivul pentru care a renunţat în cele din urmă la suprimarea celulei de criză pentru coronavirus, creată pentru a organiza răspunsul federal la pandemie.

„Nu mi-am dat seama cât de populară a fost celula de criză”, a declarat el. „Este foarte apreciată de public”, a insistat Trump.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat că grupul de lucru ”Task foce” va fi desfiinţat în săptămânile următoare pentru a reveni la operaţiuni mai tradiţionale, prin departamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.