Caută
Close this search box.

Trump: Criza provocată de coronavirus este mai gravă decât Pearl Harbor şi World Trade Center

donald trump

Criza provocată de coronavirus este mai gravă decât atacul de la Pearl Harbor din 1941, a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

„Este mai rău decât la Pearl Harbor”, a declarat Trump de la Biroul Oval, referindu-se la ofensiva aeriană care a făcut peste 2.400 de victime americane.

”Este mai rău decât World Trade Center”, a adăugat liderul de la Casa Albă, referindu-se la atentatele din 11 septembrie 2001, care au făcut aproape 3.000 de morţi.

”Nu a existat niciodată un atac de această natură. Şi aceasta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată ”, a subliniat preşedintele Trump, reafirmându-şi dorinţa de ”a redeschide ţara”, potrivit Agerpres.

Preşedintele american a explicat, de asemenea, motivul pentru care a renunţat în cele din urmă la suprimarea celulei de criză pentru coronavirus, creată pentru a organiza răspunsul federal la pandemie.

„Nu mi-am dat seama cât de populară a fost celula de criză”, a declarat el. „Este foarte apreciată de public”, a insistat Trump.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat că grupul de lucru ”Task foce” va fi desfiinţat în săptămânile următoare pentru a reveni la operaţiuni mai tradiţionale, prin departamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri