Caută
Close this search box.

Twitter se amestecă brutal în lupta politică pentru președinția SUA și îl cenzurează pe Donald Trump!

donald Trump

…Și culmea, asta se întâmplă taman într-un an electoral, adică 2020, Twiter dovedind un partizanat pe față, fără precedent, pentru democrați și candidatul lor.

Conservatorii americani sunt înfuriați pe CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, după ce platforma sa a aplicat o etichetă de dezinformare, marți, pe una dintre postările lui Trump, și au ascuns un alt mesaj al președintelui vineri.

Twitter a făcut aceste gesturi după ce mai mulți ziariști și activiști i-au cerut să îl cenzureze pe președinte, după ce acesta l-a acuzat pe realizatorul de televiziune Joe Scarborough că ar fi fost implicat în uciderea, în 2001, a lui Lori Klausutis, asistenta acestuia, pe când era congresmen.
Klausutis, în vârstă de 28 de ani, a fost descoperită moartă, în biroul ei, la ora 8 dimineața, cu o fractură craniană. Medicii legiști au afirmat că probabil o problemă de inimă a făcut să-și piardă cunoștința și să le lovească cu capul de birou. Ancheta a fost închisă cu concluzia: moarte accidentală. Nu toată lumea a acceptat decizia autorităților.

Printre cei care consideră că a fost vorba de o mușamalizare se numără și Donald Trump. De când a devenit președinte, acesta a cerut în două rânduri, în 2017 și acum, redeschiderea anchetei.

Mai mulți proeminenți politicieni Democrați și activiști de stânga au cerut ca Twitter să-i interzică acceul în rețea încă de la alegerea sa ca președinte.

Twitter a lipit o etichetă „Verificați faptele!” pe un mesaj de marți al lui Trump, în care acesta afirma că, dacă s-ar vota prin corespondență în California, la alegerile prezidențiale din noiembrie, așa cum cer politicienii Democrați, ar exista un mare pericol de fraudă electorală.

Twitter le oferea cititorilor mesajului prezidențial mai multe linkuri către articole și opinii contrare, aparținând evident cercurilor Democrate. Mai mult, prin linkurile pe care le-a oferit spre consultare, s-a dovedit că Twitter a înțeles greșit ce spunea Trump: nu despre voturile prin corespondență ale absenților era vorba, ci despre votul prin corespondență generalizat, din cauza pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri