Caută
Close this search box.

Una dintre cele mai puternice arme împotriva COVID este inventată de români

Una dintre cele mai eficiente arme împotriva COVID-19 este invenţia a doi români şi deja este folosită în secţia de terapie intensivă a spitalului Marie Curie din Capitală:

„Omoară orice fel de coronavirus și bacterie, pentru că distruge ADN-ul”, afirmă medicul Cătălin Cârstoveanu.

Este vorba despre cea mai puternică lampă UV pentru decontaminare complexă, a fost testată şi acum este folosită în România. Printre inițiatorii proiectului sunt un medic şi un inginer care pregătesc producţia de serie.

Lumina unei lămpi germicidale distruge nu numai germeni rezistenți la antibiotice, ci și virusuri, bacterii și mucegaiuri. Aceasta tehnologie este folosită pentru decontaminarea spitalelor, a blocurilor operatorii și în industria alimentară, pentru sterilizarea suprafețelor de lucru.

Costul unei astfel de lămpi performante este foarte mare și puține spitale și-o permit. Secția de terapie intensivă a Spitalului Marie Curie din Capitală a primit însă o lampă foarte performată, produsă chiar în România, potrivit TVR.

Lampa românească pentru decontaminare vă fi înregistrată la OSIM după care poate începe şi producţia.

Medicul Cătălin Cârstoveanu, unul dintre inițiatorii proiectului, este şi seful secției de terapie intensivă a Spitalului „Marie Curie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri