Caută
Close this search box.

Valer Dorneanu se victimizează la Antena 3. „Nu am dormit nopţile!”

valer dorneanu

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a apărut la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, după ce preşedintele Iohannis a lansat un nou atac la adresa Curţii Constituţionale.

„Eu vă spun, nu am dormit nopţile, eu şi colegii mei, care înţelegeam că în starea asta de urgenţă trebuiau luate nişte măsuri, inclusiv sancţiuni. Dar, pe de altă parte, nu puteam să nu vedem ce au văzut şi alte Curţi Constituţionale, că şi drepturile trebuie apărate în starea de urgenţă.

Trebuia dată o lege. Se termină starea de urgenţă şi începe starea de alertă. Care e temeiul legal? Era foarte bine dacă autorităţile se uneau. Nu cred că nu există o comuniune de discuţie: ‘In două zile scoatem o lege’”, a declarat Dorneanu, la Antena 3.

Întrebat despre reproşurile privind faptul că CCR a dat decizia privind anularea amenzilor cu o săptămână înainte de expirarea perioadei stării de urgenţă, Dorneanu a răspuns: „Există şi oameni care a r fi protestat vehement că noi tergiversam soluţionarea unor probleme foarte urgente. Am fi fost într-o situaţie delicată dacă rezolvăm după expirarea perioadei de urgenţă”.

Întrebat despre declaraţiile critice ale premierului şi ale preşedintelui Iohannis, Dorneanu a refuzat să comenteze.

„Dumneavoastră îmi cereţi să mă pronunţ şi să calific nişte răspunsuri ale prim-ministrului şi ale preşedintelui. Daţi-mi voie să mă abţin şi să salut decalaratiile de azi ale preşedintelui, care au fost destul de reţinute. Sigur, a fost o tentă critică, dar nu pot să spun că a calificat deciziile Curţii aşa cum au făcut alţii. Daţi-mi voie să mă abţin, ca cetăţean şi ca preşedinte al Curţii, trebuie să respect primele două autorităţi ale ţării. Nu vreau să fac nicio apreciere, mai ales pentru că în perioada asta e nevoie de respectarea de către cetăţeni a unor măsuri şi nu pot eu să dau nişte declaraţii care să îndemne cetăţeanul să nu respecte o autoritate sau alta”, a susţinut şeful CCR.

Preşedintele Iohannis a susţinut un discurs foarte dur la adresa CCR, joi, pe care a catalogat-o drept un „satelit” al PSD. Iohannis este indignat de decizia CCR prin care amenzile date în perioada stării de urgenţă au fost declarate dreot neconstituţionale.

„Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia Curţii Constituţionale. Responsabilitatea fiecăruia dintre noi este în continuare aceeaşi. Regulile şi sancţiunile impuse de autorităţi nu au avut şi nu au alt scop decât protejarea sănătăţii şi vieţii fiecăruia dintre noi.

Numai respectând aceste măsuri vom putea să ne reluăm activităţile cotidiene, să se joace copiii în parc, să ne revedem părinţii în deplină siguranţă.

Iar politicienilor care fac un scop din apărarea şi protejarea drepturilor celor care încalcă legea le cer să înceteze că prin acţiunile şi discursul lor să mai pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Romanii se confruntă din păcate cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios denumit SARS-COV-2 şi celălalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de dăunător pentru societatea şi pentru viitorul ţării noastre”, a spus preşedintele.

Iohannis a continuat să se refere la CCR, însă fără a nominaliza direct această instituţie.

„Nu mai este un secret pentru nimeni că PSD a infestat cu persoane obediente până şi cele mai importante instituţii ale statului român. Oameni lipsiţi de profesionalism, de caracter şi de responsabilitate fac jocurile pesedistilor din funcţiile publice pe care vremelnic le ocupa.

Să ne amintim cum în 2018 şi în 2019, pentru a proteja infractorii, pesedistii au încercat să pună pe butuci Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu ajutorul sateliţilor lor.

Astăzi, PSD vrea să îi apere pe infractori, pe cei care sfidează regulile şi încalcă legea, cu sprijinul aceloraşi sateliţi”, a mai spus preşedintele.

„După ce vom ieşi din această criză, principalul nostru obiectiv trebuie să fie cel de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice şi durabile.

Ştim ce avem de făcut şi vom continua cu şi mai multă energie să reparăm tot ceea ce s-a dovedit în această perioadă că funcţionează greşit”, a încheiat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri