Caută
Close this search box.

Veste proastă pentru pensionari din partea ministrului Cîțu. Ce se va întâmpla cu pensiile în acest an

cîţu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu le dă prea mari speranțe pensionarilor că vor avea parte în acest an de o creștere considerabilă a pensiilor.

Reprezentantul Guvernului Orban îi pregătește pe pensionari de scenariul probabil în care pensiile nu vor fi crescute în toamnă. Guvernul trebuie să se asigure că poată să plătească pensiile crescute, nu doar să le crească pentru a-i mulțumi pe oameni, crede Cîțu.

„Situația nu e roz, au crescut cheltuielile. O creștere bruscă a pensiilor ar dezechilibra puternic, cu implicații pe termen lung finanțele României.

Vrem să ne asigurăm că putem să plătim și peste 2 ani și peste 3 ani, să nu promitem o creștere pe care nu putem să o facem. Nu vrem să creem inflație”, a explicat Cîțu la Realitatea PLUS, citat de fanatik.ro.

Comisia Europeană, contrazisă de previziunile lui Florin Cîțu

De asemenea, Cîțu le-a dat o replică celor de la Comisia Europeană, după ce specialiștii din UE au făcut o serie de previziuni sumbre referitor la economia României. Comisia Europeană a transmis că Produsul Intern Brut al României va scădea cu 6% în 2020, însă va consemna o revenire de 4.2% anul viitor. În acelați timp, inflația va atinge 2.5% în 2020, iar la anul va ajunge la 3.1%.

UE şi statele membre au convenit deja asupra unor măsuri extraordinare pentru atenuarea impactului. Redresarea noastră colectivă va depinde de menţinerea unor reacţii ferme şi coordonate la nivelul UE şi la nivel naţional. Împreună suntem mai puternici”, au explicat experții din CE.

Cu toate acestea, Cițu i-a contrazis pe experții europeni, fiind de părere că situația nu va fi atât de rea. „Avem cifrele pe martie, vânzările au crescut cu 8%. România a avut o creștere economică pozitivă.

Nu am înțeles ce au vrut să spună cei de la Comisia Europeană? De unde au informații că vor scădea investițiile cu 15%? Că ar scădea consumul cu 6%? Eu vă spun ce cifre avem, când cei din CE vor primi aceste cifre, vor merge în direcția noastră”, a explicat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri