Primăria Capitalei a dat luni startul unei campanii de testare a populației cu teste de tip anticorpi în încercarea de a stabili gradul de imunizare a populației și cum a circulat noul coronavirus în rândul bucureștenilor.

Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabi Firea, a fost printre cetățenii testați.

Campania urmărește să testeze cu teste de tip anticorpi 10.500 locuitori ai Capitalei, selectați de Institutul Național pentru Sănătate Publică, într-un eșantion reprezentativ.

Să evităm aglomerația, de asemenea să păstrăm distanța, și fizică, și socială, să nu punem în pericol nici cadrele medicale și nici persoanele care vin să se testeze. Acest test va fi, cu siguranță, de bun augur, va fi necesar, pentru că aceste rezultate le vom transmite către toate autoritățile naționale, iar măsurile de relaxare, care se vor putea lua în România și în București, vor fi în cunoștință de cauză. Vom afla adevărul, realitatea, vom știi exact cum a circulat coronavirusul de tip nou în Municipiul București. Așa cum vă spuneam, în câteva momente vă vom arăta la modul concret cum se va desfășura testarea de tip anticorp”, a declarat Gabriela Firea, în debutul evenimentului de pe cea mai mare stadion al țării, despre campania desfășurată.

Firea a fost însoțită și de cei 6 primari de sector din București.

Este a doua campanie de testare desfășurată de Primăria București. Vineri a mai fost demarată și o campanie de testare cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice la care se pot înscrie 11.000 de bucureșteni pe bază de voluntariat.

198 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 8 =