Caută
Close this search box.

Vineri seară vom vedea publicate regulile pentru deschiderea teraselor

Normele prevăzute pentru deschiderea teraselor ca urmare a modificării Anexei 3 la HG privind starea de alertă vor fi publicate vineri seară, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Ordinul îl lucrează secretarul de stat Pârjol, eu am tot discutat, şi acum am discutat, vor fi publicate în seara aceasta. Deci, exact ce v-am zis se va şi întâmpla, nu mai mult de 4 persoane la o masă, nu vor fi norme aşa, speciale, mesele la 2 metri unele de altele, astfel încât să limităm… „, a declarat Virgil Popescu.

Premierul a intervenit, potrivit Agerpres şi a precizat că, fiind vorba şi de servirea mesei, nu numai a cafelei, băuturilor alcoolice sau a băuturilor răcoritoare, şi ANSVSA este implicată în elaborarea acestor norme.

„Mai trebuie stabilite câteva reguli privitoare la modul de servire, astfel încât să existe un risc minim de răspândire a virusului, dar nu vor fi foarte multe reguli decât regulile care să asigure o minimă distanţă fizică, să asigure dezinfectarea suprafeţelor după fiecare client la o masă, să asigure pentru tot ce înseamnă tacâmuri, veselă, tot ce este utilizat în servirea mesei, băuturilor răcoritoare şi băuturilor alcoolice, practic, asigurarea normelor de igienă şi de protecţie sanitară.

Dar, cert e că, după 1 iunie, dacă vreţi să beţi o cafea pe terasă, dacă veţi găsi terase deschise, puteţi merge”, a completat Orban, care a susţinut, vineri, o conferinţă de presă la Târgu Lăpuş, Maramureş, alături de Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri