Caută
Close this search box.

Vlad Voiculescu acuză: Testul PCR ca să votezi PSD

vlad voiculescu

Vlad Voiculescu, fost candidat al PLUS pentru Primăria Capitalei, acuză PSD-ul şi pe Gabriela Firea că vor dea vouchere pentru teste privind depistarea coronavirus, în spatele deciziei fiind calcule electorale.

„În seara asta consilierii generali din Bucureşti au primit invitaţie pentru mâine. Pe agendă… un soi de vouchere, se pare. Unele speciale, pentru vreme de epidemie, ultimul răcnet de mită electorală: teste PCR. Duamna, bazându-se pe cunoştinţele vaste în domeniul epidemiologiei pe care le-a dobândit probabil în ultima şedinţă televizată cu primarii de sector PSD şi domnul Streinu-Cercel, s-a hotărât ca, pe banii bucureştenilor, să tindă şi dânsa către o premieră mondială: vouchere pentru teste PCR. În valoare de 2.233.000 lei”, a scris pe pagina sa de Facebook Vlad Voiculescu.

Reprezentantul PLUS a adresat şi o scrisoare către Gabriela Firea, pe tema testelor pentru depistarea coronavirus.

Redăm şi scrisoarea lui Vlad Voiculescu:

„Stimată doamnă,

Testele RT-PCR detectează prezenţa fragmentelor de ARN viral şi sunt utilizate pentru diagnosticul persoanelor infectate. Ele au o rată de până la 30% de rezultate fals negative (persoane infectate, dar care la testare ies negative), şi nu pot să ne spună dacă o persoană a trecut deja prin infecţie sau nu (în acest scop se utilizează testele serologice). Nicăieri în lume, de la începutul epidemiei, testarea PCR nu s-a efectuat pe bază de vouchere, fără indicaţii clare. Da, au existat localităţi, precum oraşul Vo (cu aproximativ 3.000 de locuitori), care au testat ”în masă”, aproape toată populaţia, dar cu scopul de a identifica rapid purtătorii de infecţie şi de a-i izola. Care este scopul testării pe care o propuneţi dumneavoastră? Cum veţi hotărî cine va primi aceste vouchere? Ce veţi face cu cazurile detectate pozitiv? Dar cu persoanele care, conform estimărilor specialiştilor sunt potenţial infectate dar vor avea teste negative (acei 30% de fals-negativi?) Îi trimiteţi să umble liniştiţi prin comunitate şi să transmită infecţia mai departe încurajaţi de rezultatul primit? Dar, cel mai important, de ce din această sumă de bani nu testaţi personalul medical din spitalele Bucureştiului, sau personalul de la ambulanţă, sau personalul şi vârstnicii din centrele rezidenţiale? Sau pacienţii cu afecţiuni cronice şi imunitate scăzută care împart aceleaşi saloane cu alţi pacienţi? Grupe care au atât risc mare de a dobândi infecţia, de complicaţii dar şi risc mare de a o transmite mai departe. Chiar v-aţi pierdut complet orice busolă morală? Vine vara şi nu mai puteţi trimite lumea în excursii în Grecia pe banii bucureştenilor, aşa că le oferiţi nişte vouchere pentru a merge la spital pentru teste inutile, cu impact 0 (zero) pentru sănătatea publică? De data asta nu mai aruncaţi doar banii ci şi şansele unor oameni la sănătate sau chiar la viaţă!”, i-a transmis Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri