Caută
Close this search box.

150 de români, lucrători sezonieri la o fermă din Germania, au rămas fără slujbe

comisia sparanghelul

O fermă din localitatea germană Hoyerhagen, la care sunt angajaţi aproximativ 150 de români, a intrat în insolvenţă, iar angajatorul asigură că această situaţie „nu va afecta plata drepturilor salariale datorate lucrătorilor, existând fonduri suficiente pentru acest scop”, a informat, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE precizează că, până la acest moment nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură cu această situație. MAE reamintește că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat cu privire la situația de la ferma în cauză, în urma semnalărilor din mass-media.

În context, MAE precizează că un diplomat din cadrul Ambasadei României la Berlin a efectuat o vizită la ferma în cauză la data de 13 mai, iar în conformitate cu cele observate la fața locului, toate măsurile de securitate sanitar-medicală din cadrul fermei au fost adoptate sub coordonarea Autorității locale pentru Sănătate, fiind întreprinse eforturi pentru respectarea precauțiilor epidemiologice necesare în contextul pandemiei de COVID-19. Din dialogul reprezentantului misiunii cu cetățenii români care își desfășurau activitatea în cadrul fermei, a rezultat faptul că majoritatea sunt mulțumiți de condițiile de muncă și de nivelul de plată pentru activitatea prestată.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Berlin, tratează astfel de semnalări cu toată responsabilitatea și păstrează legătura cu autoritățile germane competente și cu reprezentanții companiei în cauză, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu respectarea măsurilor adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri