Caută
Close this search box.

A fost descoperit un medicament ieftin şi eficient contra Covid-19

covid-19

Un medicament ieftin și foarte accesibil pe scară largă, dexametazona, ar putea ajuta la salvarea vieții pacienților Covid-19 aflați în stare gravă, relatează BBC News.

Dexametazona este un medicament pe bază de corticosteroizi și este utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, dar și boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoză.

Experții britanici citați de BBC News susțin că medicamentul reprezintă o descoperire esențială în tratamentul împotriva noului virus care poate fi mortal.

Concret, ar reduce cu o treime riscul letal în cazul pacienților care sunt trecuți pe ventilație sau pe oxigenare artificială.

Medicamentul face parte din seria celor testate la nivel mondial în terapia împotriva Covid-19.

Cercetătorii estimează că acest medicament ar fi putut salva nu mai puțin de 5.000 de vieți în Marea Britanie. În același timp, având în vedere prețurile mici, el ar putea fi de un imens folos în țările sărace care se luptă cu un număr mare de pacienți infectați.

Potrivit BBC News, în jur de 19 din 20 de pacienți infectați s-au făcut bine fără să fie spitalizați. De asemenea, dintre cei care au fost spitalizați, majoritatea se vindecă, însă există și cazuri care ajung să aibă nevoie de ventilație mecanică sau de oxigen. Această categorie din urmă ar putea fi ajutați prin administrarea medicamentului care este deja utilizat într-o serie de afecțiuni inflamatorii, determinând o mai bună reacție a sistemului imunitar care trebuie să lupte cu virusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri