Ian Holm, actorul britanic extrem de versatil și talentat a murit vineri, la Londra, la 88 de ani, a confirmat agentul său pentru The Guardian. Holm l-a interpretat pe Bilbo Baggins din Stăpânul Inelelor, însă actorul era foarte cunoscut și pentru rolurile pe care le-a interpretat în piesele scrise de William Shakespeare.

„A murit pașnic, în spital, împreună cu familia și îngrijitorul său”, a transmis agentul actorului, adăugând că boala acestuia era legată de Parkinson: „Încântător, amabil și cu un talent feroce, ne va lipsi enorm”, a mai spus acesta.

Holm a renunțat la teatru în 1976 după un caz sever de ”frică de scenă”, dar a devenit repede iubit de o nouă generație de fani după ce a devenit Bilbo Baggins în trilogia Stăpânul Inelelor.

Holm s-a născut în 1931, în Essex, unde tatăl său era preot al spitalului de psihiatrie West Ham Corporation. Holm a descris mai târziu copilăria sa drept „o existență destul de idilică”. S-a îndrăgostit de actorie la o vârstă fragedă, a plecat la Londra, la teatrul Memorial Shakespeare, din Stratford.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here