Caută
Close this search box.

Acuzaţii grave ale şefului DNA, Crin Bologa. Secţia Specială i-ar proteja pe magistraţii corupţi

bologa

Procurorul-sef al DNA, Crin Bologa, sugerează cât se poate de limpede că Secţia Specială, susţinută de majoritatea membrilor CSM, îi protejează pe magistraţii corupţi.

„Apariţia SIIJ e o presiune asupra magistraţilor cinstiţi şi o măsură de siguranţă pentru eventualii magistraţi corupţi”, spune Bologa.

Întrebat, într-un interviu pentru spotmedia.ro, dacă sabotarea activităţii DNA prin numeroasele modificări legislative a încurajat corupţia, Bologa a confirmat.

„Cu siguranţă, că altfel nu ajungeam la flagrant cu peste un million de euro cash. 64% dintre cetăţeni declară că se lovesc de corupţie, ceea ce e enorm.

Să vă dau un exemplu: corupţia în rândul magistraţilor. Când DNA avea această competentă, nu cred că există vreun an în care să nu fi fost trimis în judecată pentru corupţie vreun procuror sau judecător. De când am pierdut aceasta competentă, nu mai exista niciun procuror sau judecător trimis în judecată pentru corupţie.

Dacă a dispărut corupţia din rândul magistraţilor ar fi minunat, dar nu cred. Este foarte grav şi nu mă refer doar la latura penală a proceselor, vorbesc de civil, de comercial, de lichidări judiciare”, a spus Bologa.

„Mai grav mi se pare faptul că au fost dosare care nu s-au soluţionat într-un termen rezonabil. Şi dacă ne vom recăpăta competentă, voi face tot posibilul ca dosarele cu magistraţi să fie soluţionate într-un termen rezonabil.

(…) Apariţia SIIJ a produs un paradox. E o presiune asupra magistraţilor cinstiţi şi o măsură de siguranţă pentru eventualii magistraţi corupţi”, a spus Crin Bologa.

Majoritatea membrilor CSM a dat recent un aviz negativ pentru proiectul de lege al USR, privind desfiinţarea Secţiei Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri