Caută
Close this search box.

ALDE: „Minciuna și ipocrizia Guvernului Orban cu privire la muncitorii sezonieri din Germania, date in vileag!”

alde

ALDE acuză Guvernul Orban că a furnizat informații false referitoare la situația muncitorilor sezonieri din Germania și că, de fapt, aceștia muncesc în niște condiții inumane.

„Minciuna și ipocrizia Guvernului Orban cu privire la muncitorii sezonieri din Germania, date in vileag! În vreme ce românii muncesc în condiții inumane, Guvernul PNL se face că nu vede aceste lucruri!

„Am convins ministrul Muncii din Germania să schimbe legislaţia pentru ca românii să aibă condiţii de muncă mai bune” – asta spunea ministrul Muncii Violeta Alexandru în Senat la dezbaterea moțiunii simple depusă împotriva sa.

La aproape 2 săptămâni de la acel moment vedem dovada „reușitei” dnei Alexandru în cadrul unei anchete publicată de Deutsche Welle: românii au condiții precare de muncă, igrasie și mizerie în locuințe!”, au transmis reprezentanții ALDE.

ublicația germană prezintă iadul prin care trec mulți dintre românii care lucrează în abatoarele din Germania, iar imaginile sunt greu de tolerat.

Vizita ministrului Violeta Alexandru în Germania a fost, de fapt, o mini-vacanță de câteva zile pe banii statului, spun cei din ALDE. „Ce a făcut dna Alexandru pentru muncitorii români din Germania? Nimic! Condițiile în care lucrează aceștia le vedem în anchetele presei germane.

La aceste anchete mai adăugăm și declarația prim-ministrului landului Renania de Nord – Westfalia, Armin Laschet, care considera că muncitorii români și bulgari sunt de vină pentru apariția unor noi focare de coronavirus în respectivul land. Avem, astfel, tabloul complet al situației românilor care muncesc în Germania. Deci, ce a rezolvat ministrul muncii?!

Nu am auzit pe nimeni din Guvernul PNL în ultimele zile să se arate îngrijorat de situația acestor români. Guvernanții PNL și-au făcut rolul în acest mecanism – au făcut culoar liber către Germania pentru mii de muncitori români, iar acum ce li se întămplă acolo românilor nu mai interesează pe nimeni! O abordare cinică a unui Guvern de incompetenți”, se mai arată într-o postare ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri