Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că au fost confirmate 100 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul cetăţenilor români din localitatea germană Magdeburg.

Autorităţile locale germane au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliţie.

În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente şi produse de strictă necesitate, iar începând din 23 iunie, a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obţine informaţii cu privire la reglementările specifice carantinei şi pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare.

Informaţiile sunt asigurate atât în limba germană, cât şi în limba română, precizează un comunicat de presă al MAE.

Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

394 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here