Municipalitatea din Beijing a închis vineri două pieţe şi a amânat reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare în urma descoperii a trei noi cazuri de COVID-19 în acest oraş, după două luni în care nici un nou caz de coronavirus nu a fost confirmat în capitala Chinei, transmite AFP.

Prima ţară afectată de noul coronavirus la sfârşitul anului trecut, China a reuşit între timp să frâneze considerabil epidemia, în ultimele săptămâni fiind înregistrate zilnic doar câteva noi cazuri de îmbolnăvire, majoritatea în rândul persoanelor revenite din străinătate.

Însă la Beijing a fost confirmat joi un caz de COVID-19 de origine necunoscută, urmat vineri de alte două, potrivit Agerpres. Ultimul caz de COVID-19 confirmat înaintea acestora datează de la jumătate lunii aprilie.

De la începutul epidemiei şi până atunci, la Beijing au fost confirmate în total 597 de cazuri de COVID-19 şi 9 decese.

Ultimele două persoane contaminate sunt angajaţi ai Centrului de cercetări asupra cărnii. Unul dintre ei vizitase recent oraşul Qingdao, din estul ţării. Două pieţe din Beijing unde au fost aceste două persoane au fost închise vineri total sau parţial şi vor fi dezinfectate.

Anunţarea noilor cazuri de COVID-19 a declanşat reacţii de îngrijorare pe reţelele de socializare în rândul populaţiei acestui oraş de peste 17 milioane de locuitori.

Autorităţile au decis amânarea reluării şcolii pentru trei clase primare până la o dată nedeterminată, după ce iniţial se stabilise că şcolile se vor redeschide luni.

Elevii din capitala Chinei au revenit progresiv la şcoală începând de la sfârşitul lunii aprilie, după trei luni de vacanţă forţată şi de cursuri la distanţă.

220 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 8 =