Caută
Close this search box.

Alexandru Rafila, despre declarația lui Arafat privind starea de alertă după 15 iunie: As insista pe educare

alexandru rafila

Alexandru Rafila a declarat, marți, că în următoarea perioadă este important să insistăm pe educarea oamenilor și pe fructificarea rezultatelor de până acum în ținerea sub control a epidemiei.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a comentat afirmația lui Raed Arafat cu privire la starea de alertă.

Cred că dr. Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară. Una din ele ar putea fi asta. Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea.

Dr Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spații închise, spălatul pe mâini.

Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme„, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Raed Arafat a declarat, luni, că este nevoie de încă o perioadă de restricții, chiar dacă vor mai fi luate unele noi măsuri de relaxare.

Poate că nu cu toate restricțiile în ea. Dacă nu va fi stare de alertă, trebuie să vedem care e modalitatea. Dacă lăsăm totul și spunem că totul se întoarce la normalitatea de înaintea virusului, eu cred că aici comitem o greșeală majoră. Dar soluția rămâne la nivel politic, pentru că noi nu putem din 15 iunie să revenim la o normalitate totală!”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri