Caută
Close this search box.

Alina Gorghiu (PNL): Nu este necesară încuviinţarea prelungirii stării de alertă în Parlament

Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu consideră că nu este necesară încuviinţarea prelungirii stării de alertă în Parlament, situaţia actuală fiind „limpede”.

Plenul reunit de joi nu va include un punct referitor la prelungirea stării de alertă. PSD a modificat legea şi a introdus un text, din punctul meu de vedere neconstituţional, şi anume că Parlamentul încuviinţează starea de alertă, dar pe prelungirea stării de alertă nu există nicio dispoziţie expresă prevăzută de lege. Ca atare, în mod corect a făcut adresa, şi anume ne-a informat cu privire la hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă, care de altfel s-a şi publicat în Monitorul Oficial. Poziţia PNL este că nu e necesar niciun demers al Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă„, a declarat miercuri  Alina Gorghiu.

Ea a precizat că, la şedinţa Birourilor permanente ale Parlamentului, PSD a decis, prin cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, să trimită o scrisoare premierului, „să facă o corespondenţă interinstituţională”, prin care să îi solicite lămuriri cu privire la această situaţie în care HG ar putea sau nu să fie încuviinţată de plen.

Până la acest moment, din punctul nostru de vedere, avem o situaţie foarte limpede – stare de alertă prelungită prin HG, publicată în Monitorul Oficial. Nu sunt restrângeri de drepturi şi libertăţi faţă de situaţia anterioară, deci nu are Parlamentul de ce să intervină în acest moment„, a adăugat Gorghiu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri