Caută
Close this search box.

Analiză John Hopkins: În România, rata mortalității cauzată de coronavirus este cea mai ridicată din balcani

O analiză a universității americane Johns Hopkins arată că în România rata mortalității cauzate de coronavirus este de 6,4%%, iar cea a mortalității la mia de locuitori de 7,56, printre cele mai ridicate din Balcani.

Numărul mediu de cazuri zilnice din acest moment este dublu față de cel din ultimele 3-4 săptămâni.

Începând din 13 iunie, când s-a făcut simțit efectul relaxării, cazurile noi au trecut constant de 300 pe zi, cu un vârf de 345 în 14 iunie, după care s-au plafonat la 320.

Cele mai afectate de această mărire a numărului de cazuri sunt Bucurestiul și Brașovul, unde, așa cum spun medicii, spitalele de boli infecțioase s-au umplut.

Totodată a crescut și indicele de transmitere a virusului, care la intrarea în starea de alertă era intre 0,8 și 0.9, iar acum este în jur de 1.0 sau chiar puțin mai mare.

Avem o săptămână de creștere la o medie de circa 265 de cazuri zilnic, o dublare a numărului mediu de cazuri față de săptămânile anterioare. Procentul cazurilor pozitive din testele prelucrate este în prezent de 3%, față de 1,5% în urmă cu 3-4 săptămâni. Deci e clar că numărul a crescut, asta ca să eliminăm orice teorie a complotului. Media care va fi semnificativă apare peste încă o săptămână, pentru ca atunci o să avem media ultimelor 14 zile zile cu creștere”, declară pentru Radio Europa Liberă Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Epidemiologie şi reprezentant al ţării noastre la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri