Caută
Close this search box.

Arad: Percheziții pentru destructurarea unei grupări ce se ocupa cu fraude informatice și înșelăciuni cu locuri de muncă fictive în Anglia

Șapte percheziții au avut loc, marți, în Arad și Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice și înșelăciuni cu locuri de muncă fictive în Marea Britanie.

Ancheta este derualtă decătre DIICOT și poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timișoara. Ca urmare a percheziţiilor, poliţiştii au ridicat trei laptopuri, 16 telefoane mobile şi trei dispozitive de stocare a datelor. Din cercetări a reieşit că în perioada 2013 – 2015, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane în scopul obţinerii de bani, prin postarea de anunţuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunţurile vizau persoanele care doreau obţinerea unui loc de muncă în străinătate.

Pentru a fi şi mai atrăgătoare, anunţurile făceau referire şi la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câştiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunţurile descriau un salariu net între 1.350 şi 1.470 de lire şi ofereau detalii cu privire la plecare şi la transport. De asemenea, în anunţ s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 şi 500 lei, pentru traducerea şi legalizarea contractului în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri