Caută
Close this search box.

Arafat, ”gândire nazistoidă, gesturi de gang și de colțul străzii” (Piperea)

După ce avocatul Gheorghe Piperea a anunțat că internarea și carantinarea asimptomaticilor sunt abuzive, Arafat a replicat acuzând că Piperea nu înțelege cum funcționează coronavirusul și l-a invitat să-și „aleagă câțiva pacienți pozitivi asimptomatici, sau ușor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific dacă nu cumva se agravează, pentru a-i găzdui la el acasă, să stea cu ei împreună cu familia lui cel puțin 14 zile. Pe durata găzduirii pacienților, domnul avocat să și meargă la lucru și să spună colegilor că el vine de la el acasă, unde are în gazdă niște pacienți pozitivi dar asimptomatici”.

Piperea s-a enervat și i-a răspuns celui pe care altădată l-a apărat:

„Pe vremuri, când se potcovea puricele cu 99 de oca de fier, domnul Arafat mă suna oarecum disperat să îl ajut/asist/reprezint în încercarea de a scăpa de persecuțiile lui Băsescu și ale lui Boc. Am ieșit și în stradă pentru a mă opune demiterii domniei sale de către Boc. Nu îmi pare rău : am ieșit în stradă pentru un principiu, și nu pentru o persoană.

Văd acum că, într-un mesaj cam agramat pe pagina sa de facebook, domnul în cauză emite o provocare infantilă. Îmi cere să găzduiesc niște asimptomatici. În afară de faptul că asemenea gesturi sunt caracteristice gangului sau colțului străzii, provocarea conține un adevăr despre modul nazistoid de gândire al domnului în cauză. Când ștampilezi ca “asimptomatic” un om sănătos e ca și când i-ai pune pe piept o stea in șase colțuri. În plus, “găzduirea” de care vorbește este și inutilă – a făcut domnia sa în așa fel încât spitalele din București să fie goale în proporție de 90%, răpind tuturor cetățenilor Bucureștiului dreptul la îngrijire medicală și tratament, și a determinat construcția de spitale de carton ori transformarea unor depozite ale unor hiper-marketuri în “spitale”, deci e loc berechet pentru asimptomatici. Reamintesc că suntem singura țară din lume care internează forțat și ilegal și izolează la domiciliu/carantinează/“termometrizează” oameni sănătoși. Asta pentru că așa a dictat domnul în cauză.

Nu o să intru în polemici cu domnul Arafat. Adevăratul meu (nostru) adversar este Manole Isărescu.

Reafirm că eu chiar cred în principiul prezumției de nevinovăție și în necesitatea unui avocat pentru a te putea apăra eficient în instanță, chiar și din postura de țap ispășitor al prăpădului judiciar care va veni”, scrie Piperea pe Facebook.

PS. Fotografia este reală, nu e o imagine retușată sau modificată. Reprezintă UN AFIȘ ELECTORAL DIN 2014 în care apărea Raed Arafat, pentru a-l susține pe Ponta împotriva lui Iohannis.

În foto: Raed Arafat cu câțiva ani în urmă, în 2014, când a făcut pe față campanie electorală lui Victor Ponta, candidatul PSD la prezidențiale, împotriva lui KLAUS IOHANNIS, apărând pe afișe cu ștampila „eu votez Victor Ponta”. În 2016, în calitatea sa de șef al DSU, Raed Arafat s-a deplasat într-o vizită oficială, deci pe banii Ministerului de Interne la DEVA unde s-a afișat peste tot cu Petru Mărginean, candidatul PSD la Primăria orașului.

Nu mai departe de anul trecut, presa scria că, pentru a-și păstra importanta funcție din guvernul Dăncilă, același Arafat trebuia să o susțină și pe Viorica Dăncilă la președinția României și implicit să-și dea mâna cu jurnalistul Dan Alexa, devenit președinte al PSD Cluj.

Dar cine era Dan Alexa? Curtea de Apel Cluj a respins în ianuarie 2016 apelul declarat de Raed Arafat impotriva sentintei civile numarul 584 din 19 decembrie 2014 prin care Arafat ii cerea jurnalistului Liviu Alexa, actual președinte al PSD Cluj, 100.000 de euro ca daune morale. Acesta a fost unul dintre putinii jurnalisti romani care a scris despre sutele de licitatii castigate de firma clujeana Deltamed, detinuta de afaceristul Dan Vasile Gorgan, prietenul lui Raed Arafat in vremea cand acesta detinea functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri