Caută
Close this search box.

Arafat insistă cu internarea obligatorie a asimptomaticilor: ”Pasagerii nu votează cum să fie pilotat avionul”

raed arafat

În pofida faptului că nici măcar Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor nu recomandă internarea pacienţilor asimptomatici cu COVID-19, secretarul de stat Raed Arafat insistă că aceştia trebuie „controlaţi”. Arafat reacţionează la deciziile CCR de joi şi lansează noi avertismente alarmante.

„Dacă dăm individului dreptul de a spune „eu nu vreau să rămân în spital chiar dacă știu că sunt asimptomatic și pot să transmit”, dacă nu mai putem să îl controlăm într-un fel, să îi spunem că rămâne acasă …aici e similară treaba cu un avion cu pasageri și le cerem să voteze cum vor să fie pilotat avionul și dacă vor să nu mai poarte centură de siguranță. Cred că vom avea probleme serioase în gestionarea problemei mai departe, dar nu vreau să mă pronunț anterior. Vreau să vedem ce zice Curtea Constituțională exact, ce interpretări au juriștii și ce ce soluții vin”, a spus Arafat la Antena 3.

„Vedem ce măsuri luăm după motivarea CCR”, a mai precizat Raed Arafat, după ce Curtea Constituțională a decis că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii CCR au stabilit că izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

„Situația este în dinamică pentru că oricând un spital internează 2-3 în terapie intensivă și ne trezim că nu mai avem locuri și va trebui să ducem o parte din bolnavi în altă parte. Cea mai bună soluție rămâne soluția de prevenire a răspândirii. Dacă individul nu înțelege acest lucru și nu respectă regulile riscul este să crească numărul cazurilor și mai mult”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri