Caută
Close this search box.

Arafat și colegii de la OMS sunt îngrijorați: focare noi de Covid, creșteri la toamnă și trebuie să ne vaccinăm

raed arafat

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că în toamnă este posibil să apară un nou val de coronavirus. „La toamnă este posibil să existe creșteri, mai ales că va reveni gripa sezonieră”, a spus Arafat la Gândul. Arafat a mai spus că de când au început măsurile de relaxare în România au apărut focare de coronavirus la mai multe companii şi că în continuare este necesară respectarea măsurilor de precauţie pentru a evita infectarea cu coronavirus.

„Încet-încet se vor relua activitățile. Lumea a mai trecut prin astfel de situații. Noi nu am avut așa zis-ul total lockdown. Dacă nu luai măsurile preventive, luai măsuri reactive încărcând sistemul sanitar și lucrând cu persoane care sunt bolnave, deci se închideau fabricile etc.”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI atrage atenţia că „dacă vor crește infectările, poate vor întârzia anumite măsuri de relaxare suplimentare”, dar „dacă situația merge spre mai bine se vor lua mai multe măsuri de relaxare”.

Arafat spune că autorităţile iau în calcul şi apariţia unui nou val de coronavirus în toamnă.

„Avem în discuție și valul doi. Nimeni nu știe dacă va mai veni valul doi. Am discutat personal cu colegii de la OMS.La toamnă este posibil să existe creșteri, mai ales că va reveni gripa sezonieră. Este un virus din familia respectivă, ar acesta s-a purtat altfel, la anumite categorii de vârstă a avut o mortalitate mai ridicată. Problema noastră este că, neexistând vaccin și tratament și fiind un număr mai mare de cazuri, problema era impactul asupra sistemului sanitar. În timpul gripei sezoniere, acest lucru se menține cât de cât sub control, mai ales că aici avem și vaccin.”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat a mai anunţat că dacă va fi scos pe piaţă un vaccin contra COVID-19 se va vaccina şi „va fi o recomandare foarte clară dacă vaccinul este sigur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri