Caută
Close this search box.

Autopsia lui Floyd și democratul Biden vorbind unui american de culoare: ”Nu ești dacă votezi cu Trump”!

joe biden

… În China, la Wuhan, nu mai există coronavirus. La Shanghai – chiar dacă nu este deloc departe de Wuhan – aproape că nici nu a ajuns coronavirusul, însă în SUA, la capătul celălalt al Pământului, sunt 1.969.500 de cazuri și peste 111.478 morți. De departe cel mai cumplit bilanț din lume. Iar dacă în aceste condiții președintele SUA s-a supărat pe comuniștii din China, dar și pe prietenii lor de la OMS, conduși de un comunist din Etiopia, iată că, surprinzător sau nu, numeroase forțe din Lume, toți numărându-se între PROMOTORII DE FRUNTE AI CELEBRULUI CORONAVIRUS, inclusiv din Uniunea Europeană și desigur din China, își dau mâna pentru a-l dărâma urgent pe Trump. Cum și de ce?, aceasta-i întrebarea.

Președintele SUA a dat de pământ cu chinezii, a renunțat la mult trâmbițata Organizație Mondială a Sănătății (OMS), nu a mai aruncat miliarde de dolari la OMS pentru ca aceasta, condusă de un comunist etiopian (și care nici măcar nu e medic!), să se strângă în brațe ( = LOVE) cu comuniștii chinezi, a vrut neapărat să își promoveze propriul popor înaintea altora … și după toate astea a căzut în dizgrația unor mari șmecheri mondiali, care acum îl vor JOS, pornind tocmai de la pretextul morții (total nedorite și regretabile) lui George Floyd…

„În această seară, suntem asigurați de cei 1.991 de delegați necesari pentru câștigarea nominalizării democrate”, a declarat, vineri, fostul vicepreședinte al lui Obama, e vorba de Joe Biden (în foto), omul care pare a fi pregătit de trei sferturi din planetă pentru a-i lua locul lui Donald Trump.

„Mă voi dedica în fiecare zi luptei pentru a vă obține voturile, pentru ca împreună să câștigăm bătălia pentru sufletul țării noastre”.

Declarațiile lui Biden (77 de ani și jumătate) vin în contextul unor proteste masive care au cuprins, brusc, teritoriul Statelor Unite, după moartea, la 25 mai, a lui George Floyd, în urma arestării brutale a acestuia de către forțele de poliție. Evident, moartea lui Floyd a fost cumplită, ânsă, așa cum s-a văzut ulterior, la autopsie, victima avea  în sânge amfetamine, dar și fentanil, un puternic opioid, adică o substanță narcotică puternică, un drog folosit adesea în combinație cu heroina sau cocaina. Sigur, asta poate schimba – cumva – circumstanțele și cauzele morții, dar nu justifică în niciun caz agresiunea violentă a polițistului Derek Chauvin.

De altfel, orașul Minneapolis are un primar democrat (adică de-al lui Biden, nu de-al lui Trump), căruia i se subordonează și Poliția, iar statul Minnesota, în care se află Minneapolis, are un guvernator, ce să vezi?, tot democrat…

„Aceasta este o perioadă dificilă în istoria Americii. Iar politica colerică și care seamănă discordie a lui Donald Trump nu este un răspuns”, a scris Biden pe platforma Medium, după ce, ani de zile până acum, nu a mișcat un deget pentru cetățenii de culoare sau pentru amerticani, în general.

„Țara necesită un leadership, o conducere clară. Conducere capabilă să ne adune. Un leadership care să ne poată reuni”.

Biden a făcut mai multe declarații, denunțând în mod repetat „rasismul instituțional” și promițând că va ataca acest fenomen în primele sale 100 de zile în funcție, dacă îl va învinge, pe 3 noiembrie, pe președintele republican.

Vicepreședinte timp de opt ani în mandatul lui Barack Obama, Joe Biden este foarte popular în rândul americanilor negri, un electorat cheie pentru orice democrat care speră să câștige alegerile prezidențiale americane.

Dar nu a scăpat de critici pentru pozițiile sale anterioare sau comentariile care au provocat indignare. Cum a fost cel din luna mai, când i-a spus unei gazde radio că nu este „negru” dacă se gândea să voteze pentru Donald Trump. Joe Biden și-a cerut scuze rapid, scrie Boursorama. Dar scuzele nu fac ca lucrurile să dispară de la sine. Oricum, în SUA, doar a aminti de un ”negru” este deja un act rasist, dar asta nu se vede la Biden, se vede doar la Trump, desigur.

Iar acum acum, cam tot ce ține de pandemia de coronavirus pare a fi făcut – sau chiar este – împotriva lui Donald Trump și pentru căderea acestuia. Și a mai venit și această moarte suspectă de crimă, într-un oraș democrat, dintr-un stat democrat … A naibii coincidență.

„A fost o onoare să concurez alături de unii dintre cei mai talentaţi candidaţi pe care Partidul Democrat i-a avut vreodată şi sunt mândru să spun că intrăm în aceste alegeri generali ca partid unit”, a precizat Biden într-un comunicat, scrie Agerpres.

Un candidat are nevoie de 1.991 delegaţi pentru a-şi asigura nominalizarea. Biden a atins acest prag după ce vineri au venit rezultatele de la alegerile primare din şapte state şi districtul Columbia, care s-au desfăşurat în cursul săptămânii.

Realizarea este totuşi o formalitate, după ce ultimul său contracandidat, senatorul de Vermont Bernie Sanders, a ieşit din cursa pentru învestitura democrată în luna aprilie.

Peste o duzină de state şi-au întârziat scrutinele din alegerile primare ori au schimbat sistemul la unul de votare prin e-mail din cauza preocupărilor pentru sănătatea publică în contextul pandemiei de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri