Caută
Close this search box.

Avocatul Poporului, Renate Weber, e nemulţumită că nu e apărată de Bruxelles pentru criticile lui Orban

renate weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, l-a acuzat de derapaj pe premierul Orban, pentru că şi-a permis să o atace şi s-a plâns că oficialii de la Comisia Europeană nu sar să îi ia apărarea.

„Atunci când prim-ministrul unei ţări iese şi atacă Avocatul Poporului, nu mă atacă pe mine personal, atacă instituţia, îl numeşte ‘duşmanul poporului’, vine cu tot felul de astfel de aprecieri, ce mesaj dă acest premier către cabinetul său, către ceilalţi miniştri?

Să colaboreze cu duşmanul poporului? Sau mesajul este ‘nu  mai lucraţi cu instituţia asta sub nici o formă’. Or, aici avem o problemă uriaşă, pentru că, în conformitate cu Constituţia, colaborarea este obligatorie. Trebuia ca administraţia să colaboreze cu noi.

Acest mesaj este o încercare de a decredebiliza instituţia. Noi am fost foarte activi şi nu ne vom opri. Foarte multă lume a văzut asta ca pe un lucru bun. Prin astfel de mesaje de la un nivel atât de înalt, se doreşte limitarea încrederii, pui sămânţa neîncrederii. (…) E păcat că apar astfel de derapaje.

Ştiţi ce e surprinzător? De unde înainte vreme Comisia Europeană sărea în sus ori de câte ori politicieni din România făceau aprecieri la adresa unei instituţii, de data aceasta nu spune nimic. Tăcere totală”, a declarat Weber, într-un interviu acordat lui Cristoiu.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL ”să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri