Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție pentru B1 TV, că această competiție a partidelor pentru a majora pensiile și alocațiile, fără să identifice resursele bugetare, e doar o tactică a anilor ’90 de a cumpăra voturi cu bani publici.

Europarlamentarul PMP a mai afirmat că, în loc să se dea mai mulți bani copiilor, mai bine s-ar oferi facilități mamelor.

2020 este un an dublu-electoral, cu locale și parlamentare. Băsescu i-a mai acuzat pe unii politicieni că nu le pasă dacă  există bani la buget pentru aceste majorări și vor doar să se laude că au dat.

„Este evident că sunt într-o competiție a demagogiei, în care nu-i interesează dacă statul are sau n-are bani, totul e să poată spune ”eu am dat” sau ”eu am vrut să dau”.

E aceeași teorie din anii 1990 care devine, din păcate, tot mai puternică: să cumperi voturi din bani publici. Asta e tendința și la mărirea pensiilor și la aceste alocații. Repet: trebuie create condiții mamei și nu mărite alocațiile pentru copii, că nu trebuie să intrăm într-o competiție cine face mai mulți copii. Oricum unii o pierd”.

177 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =