Numeroşi belgieni, în special cei din partea flamandă a ţării, trec graniţa în Olanda, pentru a profita de faptul că terasele şi restaurantele din această ţară sunt deschise. În Belgia continuă să rămână în vigoare numeroase restricţii.

Iată reportajul realizat de jurnaliştii belgieni de la Le Soir, în Maastricht, Olanda.

„În Belgia se iese de altfel mai lent din carantina decât în ţările vecine, iar asta prilejuieşte fenomene sociale care revelează diferenţele în atitudinea cetăţeneasca colectivă, de exemplu felul în care belgienii – flamanzii, de fapt – au reînceput să treacă graniţa în Olanda, pentru a profita de terase, restaurante şi baruri, care rămân încă închise în Belgia (în Franţa, cu excepţia unor reguli mai stricte în Paris, totul a fost redeschis azi).

Aceasta, cum o remarcă principalul cotidian francofon, Le Soir, cu toate că trecerea frontierei este deocamdată teoretic permisă doar pentru a vizita un membru al familiei sau din motive profesionale.

Această lipsă de civism şi tendinţa anarhică tradiţională a belgienilor, care se reped să bea la terasă în soarele vecinilor, combinat cu cifra înşelător de mare de victime în timpul pandemiei, explică de ce toate aeroporturile belgiene sunt în continuare considerate în Europa zone de risc şi că Grecia, de pildă, care a anunţat că primeşte deja turişti din mai multe ţări, a precizat că deocamdată belgienii nu sunt bineveniţi”.

209 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =