Caută
Close this search box.

Brazilia se adânceşte în coronacriză. Jair Bolsonaro a schimbat al treilea ministru al Sănătăţii

bolsonaro

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a numit un general de armată în funcţia de ministru al Sănătăţii, după ce doi miniştri precedenţi au demisionat din cauza modului în care acesta a gestionat creşterea contaminărilor cu COVID-19 în ţară.

Eduardo Pazuello, noul ministru, fusese deja numit ministru interimar al sănătăţii după ce Nelson Teich a demisionat în urmă cu peste două săptămâni.

Bolsonaro a spus că aşteaptă ca generalul – care nu avea până atunci experienţă în domeniul sănătăţii – să stea mult în noua funcţie. „El este un bun manager şi va exista o bună echipă de medici care va lucra în subordinea lui”, a transmis portalul UOL cuvintele preşedintelui brazilian.

În perioada în care Pazuello a fost ministru interimar al sănătăţii, guvernul a recomandat utilizarea de medicamente anti-malarie pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, în pofida faptului că Teich a atenţionat asupra efectelor lor secundare.

Posturile-cheie din cabinetul lui Bolsobaro sunt ocupate tot mai frecvent de oameni cu formaţie militară.

Brazilia a înregistrat un număr record de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus: 1.262 de decese, care au majorat numărul total de morţi cauzate de COVID-19 în această ţară la 31.199.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii brazilian a raportat aproape 29.000 de noi contaminări, numărul total de cazuri ajungând la 555.383. După SUA, Brazilia este ţara care a înregistrat oficial cel mai mare număr de persoane contaminate cu noul tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri