Caută
Close this search box.

Călin Popescu Tăriceanu forțează redeschiderea spitalelor: Varianta finală e protestul în stradă

tăriceanu

ALDE va propune o hotărâre a Parlamentului referitoare la redeschiderea unor spitale pentru bolnavii cronici şi anunţă că, în cazul ignorării acesteia, va încerca demararea procedurii pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, varianta finală fiind protestul în stradă, a informat luni preşedintele formaţiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu.

Trebuie să oprim cu orice preţ crimele guvernului! Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate se poate încadra cu uşurinţă în crimă cu premeditare! Nu se mai pot găsi circumstanţe atenuante, în condiţiile în care zeci de mii de bolnavi cronici, sute de mii de aparţinători şi mii de medici trag cu disperare semnale de alarmă cu privire la soarta celor care suferă de alte boli decât COVID-19. Decizia de a bloca şi goli cea mai mare parte a spitalelor din România în aşteptarea valurilor de bolnavi de coronavirus nu a avut sens încă de Ia început, dar ar fi putut fi acceptată doar pentru o scurtă perioadă de timp. Însă, la mai bine de 3 luni de la luarea acestei măsuri, daunele produse celor care au nevoie de acces la îngrijire medicală sunt inacceptabile„, a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.

Liderul ALDE susţine că „situaţia nu mai poate rămâne aşa” şi se solidarizează cu personalul medical care cere redeschiderea spitalului Colentina, atrăgând atenţia că situaţia acestui spital „nu este singulară”.

Ne solidarizăm cu personalul medical care cere redeschiderea spitalului, dar vom merge mai departe! ALDE va propune o hotărâre a Parlamentului care să-i facă pe guvernanţi să redeschidă de-adevăratelea spitalele. Dacă vor trata cu indiferenţă hotărârea Parlamentului, cum au mai făcut-o, vom încerca să mobilizăm forţele politice pentru o moţiune de cenzură şi dacă nu vom reuşi, vom ieşi în stradă! Genocidul la care poporul român este supus de un guvern care este interesat doar de campanie electorală şi absolut deloc de bolnavi trebuie oprit!„, a adăugat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri