Caută
Close this search box.

Ce i s-a întâmplat după ce a spus public că Partidul Comunist Chinez comite atrocităţi şi trebuie eliminat

Hao Haidong (50 de ani) a criticat Partidul Comunist din țara sa. Stabilit acum în Spania, cel mai probabil la Granada, Haidong este golgheterul all-time al naționalei Chinei, cu 41 de goluri marcate în 107 selecții adunate între 1992 și 2004.

Într-o intervenție de 53 de minute pe canalul de YouTube al unui dizident chinez, ex-fotbalistul a acuzat autoritățile de la Beijing că au gestionat dezastruos pandemia de coronavirus și că au comis ”atrocități”, provocând boală pe toată planeta.

De asemenea, a susținut că poporul chinez nu mai trebuie să se lase ”călcat în picioare” de regimul opresiv.

”Partidul Comunist trebuie să fie considerat anti-uman, din cauza acțiunilor sale. Trebuie eliminat, ca să fie justiție în lume”, a spus Hao Haidong.

Acțiunile sale nu au rămas fără urmări la Beijing. Mai întâi, ziarul Titan Sports, apropiat regimului, a scris despre ”comentariile iresponsabile” ale fostului jucător. Apoi, contul de Weibo (cea mai mare rețea socială din China) al lui Hao a fost șters.

Mai mult, numele ”Hao Haidong” a dispărut cu totul de pe internetul chinezesc, potrivit presei din Franța, potrivit DigiSport. Aceeași măsură a fost luată și față de Ye Zhaoying (46 de ani), soția fostului atacant, o ex-jucătoare de badminton.

Aceeași sursă scrie că guvernul de la Beijing nu se va opri aici și că le va interzice intrarea în țară atât lui Hao Haidong, cât și fiului său, Hao Runze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri