Caută
Close this search box.

Cîţu: Programul IMM Invest funcţionează foarte bine, 3.083 de companii au luat finanţare până acum

Florin Citu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, joi, că Programul IMM Invest funcţionează „foarte bine”, adăugând că s-a ajuns la 3.083 de companii care au luat finanţare, transmite Agerpres.

„Am eliminat câteva bariere acum câteva săptămâni, am aprobat ordonanţă de urgenţă, astăzi venim cu hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor. Programul IMM Invest funcţionează foarte bine. Deja am ajuns la 3.083 de companii care au luat finanţare. (…) Asta înseamnă că din plafon s-au consumat 2,45 miliarde de lei, deja. Se vede clar că ritmul s-a accelerat şi discuţia pe care am avut-o cu sistemul financiar-bancar şi faptul că am eliminat din bariere, lucrurile merg din ce în ce mai bine şi (…) sper să depăşim în două săptămâni 10.000 de companii”, a precizat Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern, întrebat de premier care este situaţia Programului IMM Invest.

Programul www.imminvest.ro a fost lansat în luna aprilie cu scopul de a ajuta întreprinderile mici și mijlocii pentru a traversa perioada de criză cauzată de pandemia de coronavirus.

În cadrul programului IMM INVEST ROMANIA s-au inscris 22 de banci finantatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investitii in valoare de pana la 10.000.000 lei, garantate de stat pana la maxim 80%, durata finantarii fiind de pana la 72 de luni. Rata dobanzii- Robor la 3 luni +2%/an este subventionata 100% de la bugetul de stat. Pentru IMM–urile care solicita credite/linii de credit pentru capital de lucru, finantarile pot ajunge pana la 5.000.000 lei, garantate pana la 80% in cazul intreprinderilor mijlocii si pana la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, in cazul intreprinderilor mici si micro. Durata finantarii pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 36 de luni, rata dobanzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an. In cazul ambelor tipuri de credite, dobanda, costurile de acordare, monitorizare si administrare a garantiilor acordate in numele si contul statului, vor fi suportate de la bugetul de stat, pana la data de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire.

Portalul www.imminvest.ro a fost dezvoltat de STS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri